Oyun Haberleri

Commandos oyunu tekrar gelebilir!

1990’lı yılların strateji kategorisinde en büyük ses getiren oyunu kesinlikle Commandos’dur. 2000 öncesi doğumlu olanlar bu oyunu oynamıştır.

Bilgisayarların yeni yeni evlere girdiği tarihte Commandos oyunu ile günler süren bölümler, geceleri yatmadan önce kafada planlanan stratejiler derken bu oyunun serisi maalesef kısa sürdü.

Bu oyunun ilk serisi Commandos: Behind Enemy Lines 31 Temmuz 1998 yılında piyasaya çıkmıştı. Çıkar çıkmaz iyi hasılat yapan şirket, hemen ikinci serisini piyasaya çıkardı. Commandos oyunun 2.serisi Beyond the Call of Duty 1999 yılında oyun severler ile buluştu. İlk serisine göre daha gerçekçi davranışlar ve hareket tarzları ile ilgi ilkine göre daha fazla oldu. Commandos 2 : Men of Courage oyunu 2001 yılında piyasaya girdi ve 2.seriye göre çok çok farklı bir oyun yapısı ile geldi.Karakter sayılarında artış ve daha gerçekçi grafikleri ile gönülleri fethetti.

Commandos oyunun sonuncusu olan Destination Berlin, 2003 yılında piyasaya çıktı. Gel gelelim bu kadar başarılı ve yükselişte olan oyun artık nedendir bilinmez bıçak kesiği gibi ortadan kayboldu. Kimilerine göre bu oyunun başarısından dolayı bazı devletler müdahale etti ve yenisini getirmedi.

Commandos oyunu hakkında yeniden bir araştırma yapmak istedik. Araştırma yaptığımızda 12 Temmuz 2018 günü yapılan bir haber dikkatimiz çekti.

Kalypso Medya Grubu Commandos oyunun tüm haklarını satın aldığını açıkladı. Bu açıklamada Commandos’un tüm serilerini, satışlarını ve bundan sonraki tüm haklarını da aldığını belirtmiş.

Kalypso Medya Grubu’nun kurucusu ve Genel Müdürü Simon Hellwig, Commandos gibi bir oyunun şirketlerine ekleyebilmenin gururunu yaşadıklarını iletiyor. Ayrıca Commandos oyunun yeni seriside geleceğini söylenmiş.

Commandos yeni serisi ne zaman geleceğine dair resmi bir bilgi yok fakat bu tarz geniş kapsamlı bir strateji oyunun yapımı en az 2-3 yıl sürer gibi durmaktadır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu