Bilim ve Teknoloji

Elektrikli bisiklet ilk şarj süresi ve nasıl şarj edilmeli?

Bu yazımızda sizlere Elektrikli bisiklet ilk şarj, elektrikli bisiklet nasıl şarj edilmeli konusunda bilgi vermek istiyoruz.

Elektrikli bisikletlerin en önemli kısmı kesinlikle şarjdır. Şarj süresi kullanıma göre değişkenlik gösterirken ilk kullanımdan itibaren yapılan şarjlarda etki etmektedir. Düzgün şarj yapılmayan elektrikli bisikletin aküsü yada bataryası normalden daha kısa sürede performans kaybı yaşatmaktadır.

Elektrikli bisikletlerde eğer kurşun asit akü kullanılıyorsa 6 ile 8 saat arasında şarj edilmelidir.

Lityum iyon aküler ise 3-4 saat aralığında şarj edilmelidir. Lityum iyon bataryalar asit akülere göre daha hızlı ve daha ömürlü olmaktadır.

Elektrikli bisikletlerde batarya ömrünü uzatmak için akünüz boşalmadan şarja takmayınız. Ayrıca bir aydan daha fazla süre ile sürüş yapmayacaksınız akü başlarını çıkartınız. Eğer çıkartamıyorsanız en az ayda bir sefer şarj etmeniz gerekmektedir.

Son olarak sürekli olarak şarjda bisikleti bırakmayınız. Neden derseniz normal şartlar batarya tam dolunca otomatik olarak şarj tamamlanacaktır. Fakat arıza sonucu otomatik şarj kesme devreye girmezse akünüz şişebilir ve batarya ömrü kısalabilir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. merhabalar dün xiaomi elektrikli scooter aldım menzili 20km diyordu ama 5 km gittim şarjı yarıdan aşşağıya indi. ilk şarj ettiğimde şarjı 100 olur olmaz çıkarttım. acaba 16 saat falan şarj olması mı gerekiyordu yoksa ürün hatalı mı veya başka sorun mu var biliyor musunuz?

  2. Merhaba 3 tekerlekli motosiklet ilk alındığında kaç saat sarjda durmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu