Bilim ve Teknoloji

İnstagram hesabı dondurma ve tekrardan hesabı aktif etme

İnstagram hesabı dondurma yada dondurulan instagram hesabını tekrar açma konusunda yardım arıyorsanız bu yazımızın size faydası olacaktır.

Bildiğiniz üzere eskiden İnstagram’da hesap dondurma işlemi yoktu.Mecburen İnstagram hesabınızı komple silmeniz gerekiyordu.İnstagram dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamasıdır.Bir takipçimiz İnstagram hesabını dondurma konusunda bizden destek istemiştir.

İnstagram hesabını tamamen silmek yerine geçici olarak kapatmanın birçok avantajı bulunmaktadır.Örnek vermek gerekirse bir süre sonra tekrardan İnstagram kullanmak istediğinizde kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.Ayrıca hesap dondurma işlemi olmadığında hesabınız çalındığında 2 tık ile silinebiliyordu.Şimdi ise bu tür olaylar kalmadı diyebiliriz.Neyse lafı fazla uzatmadan İnstagram hesap dondurmaya geçelim.

İlk olarak bu bağlantı adresine tıklayınız.Eğer oturumunuz açık değilde başka bir sayfa gelecektir.Oturumunuzu açtıktan sonra tekrar bağlantıya tıklayınız.

Açılan sayfada size İnstagram resimdeki gibi size bir kaç soru soracaktır.

Hesabınız neden kapatıyorsun sorusuna istediğiniz yanıtı verebilirsiniz.Daha sonra instagram şifrenizi girdikten sonra sayfanın en aşağısında “hesabı Geçici olarak kapat” butonuna basınız.Butona bastığınızda size “hesabınızı geçici olarak kapatmak üzeresin.Devam etmek istiyor musun? sorusuna evet yanıtı veriniz.

Bu işlemi yaptıktan sonra mail sayfanıza bilgi mesajı gelecektir.

Not-1: İnstagram hesabınızı dondurduktan sonra 1 yada 2 saat sonra açamazsınız.En az 24 saat beklemeniz gerekmektedir.Bu süreç içinde girmeye çalıştığınızda ” Instagram’a girişin yapılırken bir sorun oluştu. Lütfen birazdan tekrar dene. ” hatası alırsınız.

Not-2: İnstagram hesabı dondurma işleminden sonra tekrar açmak isterseniz akıllı telefonunuza İnstagram uygulamasını indirip uygulama üzerinden açmanız gerekiyor.Aksi takdirde kullanıcı adı yada şifre hatası verecektir.

Not-3: Hesabınızı tekrar açtıktan sonra eksik fotoğraflarınız varsa bir süre sonra kendi kendine gelmektedir.

Not-4: İnstagram hesabı dondurma işlemi 7 gün içerisinde sadece bir kez yapılabilmektedir.Örnek vermek gerekirse 2 gün sonra hesabınızı açtığınızda tekrar kapatmak isterseniz 5 gün daha beklemeniz gerekmektedir.

Not-5: İnstagram hesabınızı dondurulduğunda fotoğraflarınız ve tüm bilgileriniz gizlenecektir.İnstagram’da aradığınızda sizi bulamıyacaklardır.

Sormak istediğiniz sorular olursa bize yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

41 Yorum

  1. Mrb bn 8 gun once dondurdum actim su an dondurmak istyorum olmuyor hani haftada bi kez donduruluyodu yardimci olurmusunuz

  2. Merhaba bisey sorucaktim instagram hesaplari 1 ay açılmayınca hicbirskeilde, kapaniyormus komple bununla ilgili biseyler dermisiniz doğrumu bu

  3. Malesef dediğiniz olmuyor. 1 yılda dursa daha sonra hesabınız normal olarak açılmaktadır.

  4. Merhabalar ben instagramımı dondurdum telefon ve numaramı değiştirdim. E posta ve tel no gitti nasıl geri açıcam? Ve böyle bir kullanıcı bulunamadı diyor

  5. Merhaba, dondurmuş olduğum Instagramımı 27 temmuzda açtım ve rahat bir şekilde açıldı 15 Ağustosda tekrar dondurdum şimdi açamıyorum şifremi bildiğim halde şifre yanlış uyarısı veriyor. Ayrıca kullanıcı da duruyor.

  6. Merhaba ben instagrami sildim ve tekrar giremiyorum nasil tekrar acarim

  7. Merhaba, hesabımı dondurdum ama PC üzerinden açtım! Bilmiyordum farkedeceğini. Şimdi uygulamada açılmıyor. Ne yapmalıyım?

  8. Merhaba örneğin bir arkadaşım hesabını dondurup aylar sonra tekrar açsa kapatmadan önceki fotoları hesabını açtığında benim haber kaynağımda görünür mü ? 2-3 öncekiler çıkıyor fakat 1-2 ay öncekiler çıkar mı karşımıza ?

  9. Merhaba, hesabım gizli olduğundan arkadaşlık istekleri birikti… hesabımı dondurup geri açtığımda gelen istekler silinir mi?

  10. Ozan bey tam bilmiyorum ama silinmez diye tahmin ediyorum.

  11. Merhabalar hesabımı 2 hafta önce dondurdum yeniden aktif hale getireli 3 gün oluyor. Bir sorun oldu bu olabilir mi merak ediyorum ve bilgilenmek istiyorum. Beni normalde takip eden birisinin takip edilenlerine girip kullanıcı adımı yazdığımda kullanıcı adım gözükmüyordu.Bu olabilir mi?

  12. yaa lutfen yardim edin ( instagrami dondurmak istiyorum AMMA OLMUYOR BIRKAC KERE SONRA DENE DIYOR NAPA BILIRIM LUTFENN YARDIMMM EDIN

  13. İntagram hesabımı donduralı 4 5 ay oluyor instagram hesabımın şifresini unuttum haliyle kullanıcı bulunamadı diyor nasıl geri alabilirim yardımcı olursanız minnetter olurum

  14. İnstagram hesabımı 5 6 ay önce dondurmuştum haliyle şifresini unuttum haliyle kullanıcı bulunamadıgından geri alma işlemleri yapamıyorum nasıl hesabımı geri alabilirim yardımcı olur musunuz olursanırz minnetter olurum

  15. Merhaba. İnstagramı geçici olarak dondurdum, 1 hafta sonra açmayı dememe rağmen açılmadı, kullanıcı bulunamadı uyarısı alıyorum..
    Facebook dan gelen maile göre kendi fotomla birlikte gönderilen kodu da gönderdim. 1 aya yaklaşık hiç bir dönüş olmadı. 🙁 yardım lütfennnn

  16. Merhabalar 3-4 gün önce hesabımı dondurdum. Ama tekrar açamıyorum kullanıcı adıyla da Mail adresiylede olmuyor hata veriyor.. lütfen yardımcı olun

  17. Merhaba ben hesabımı dondurdum ve şuanda hesabıma giriş yapamıyorum şifre yenileme ekranında da hesabım bulunmuyor neden olur acaba?

  18. Merhaba doldurduğum instagram hesabımı geri açarsam takip ve takipçi bilgilerim silinir mi yoksa olduğu gibi geri gelir mi

  19. Hesabımı dondurdum çok pişmanım açılmaz diye çok korkuyorum. 24 saat beklicem inşallah açılır ?

  20. Merhabalar instagramı dondurup açtıktan sonra seksilen fotoğraflar birsüre sonra geri gelir demişsiniz ancak uzun süredir beklememe rağmen eksilen fotograf gelmedi tekrar kapatıp açmam gerektiğni söylediler onu da yaptım yine olmadı sorun bildir şeklinde intagramdanda yazdım ama dönüş olmadı?Nasıl geri gelir bu kaybolan fotograf?

  21. Merhaba bir kaç gün önce instagramim surekli kendiliginden cikis yapiyordu bende dondurdum birkaç saat denedigimde hesaba giris yaptim sonra donmadı diye dusundum terkar dondurdum bir kac gun gecti şimdi giris yapamiyorum sifre yanlis diyor kullanici adini yaziyorum kod gelsin diye kullanici bulunamadi diyor hesabim kapandi mi acaba ?

  22. İnstagram hesabını sil yaparsak zaman geçince açabiliyor muyuz

  23. Hesabınızı sildikten sonra aynı kullanıcı adı ile açamazsınız.

  24. Kader hanım hesabınız kapanmamıştır. Birkaç gün bekledikten sonra tekrar deneyin.

  25. Merhaba hesabimizi dondurunca biz girene kadar mı donuk kaliyir yoksa 1 hafta sonra kendi kendine mi açılıyor.

  26. İnstrgram hesabı dondurulduğunda takipçilerim ve takip ettiklerim silinir mi?
    Birisi instegramı dondurma/kapama işlemi sonrası size tekrar takip isteği atıyorsa, gerçekten hesapla ilgili midir, yoksa sizi engelleyip, engeli kaldırdığında mı bu durum olur?

  27. Dondurduğum hesabımı tekrar açtığımda takipçilere bildirim gider mi

  28. İnstegram hesbaımı dondurduğum zaman takipçilerim siliniyor mu?

  29. mehraba ben 3 4 haftadir instagram hsabimi kecici kapatdim suan acamiyorum yardim ede bilirmisniz

  30. Hesabımı geçici olarak kapattim takip ve takipci sayimda azalma olur mu

  31. Merhaba,instagram hesabımı iki gün önce dondurmuş olmama rağmen örneğin:’ Ahmet,Berkay,Gizem yakınlarda hikayelerine ekleme yaptı ‘ şeklinde bildirim geliyor. Arkadaşımdan kontrolünü yaptım,hesabım donuk.Ama neden bildirim geliyor bu durum daha önce de başıma gelmişti kafama takılmaya başladı.Cevap için şimdiden teşekkürler.

  32. 3 gün Önce hesabımı dondurdum. Giriş yapmak istedim ama şifre kullanıcı hatası veriyordu. Daha sonra da üzgünüz işleminiz gerçekleşmedi dedi. sonra mail attım foto istediler gonderdim. instayı dondurduğumda halen bildirim geliyordu. Örneğin, Ali ilk kez birsey paylaştı gibi. Uygulamayı kaldırdım sonrada. yanı tahmini ne zaman açılır ?

  33. İnstagram hesabımı dondurdum, bir kaç gün sonra hesabımın aktif olduğunu farkettim. Mümkün mü bu.

  34. Yazınızdan sonra çok teşekkür ederim, instagram hakkında bir sürü yeni fikrim var.

  35. Merhaba,

    Instagram hesabımda yaşadığım dondurma ve tekrar aktif etme sorunuyla ilgili bu makale gerçekten çok yardımcı oldu. Verilen adımları takip ederek sorunumu hızlı bir şekilde çözdüm. Teknoscrool’a böyle bilgilendirici içerikler sunmaya devam ettiği için teşekkür ederim!

    Sevgiler,
    Micheal Miles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu