Android Haberleri

Android İşletim Sisteminde Nasıl Bir Kodlama Var

Android işletim sistemi yani diğer bir adıyla akıllı cihazlar olarak hayatımıza giren telefonlar da kullanılan işletim sistemidir.

Open Handset Alliance ve “Google” tarafından ar-ge çalışmaları yürütüldü ve tabletlerde ve akıllı telefonlarda kullanılması için yapılan Linux merkezli ücreti olmayan bir işletim sistemidir.

Nasıl Bir Kodlama Sistemi Var?

Sistem genel olarak açık uçlu kodlu olarak görünse de Google şirketi tarafından küçük ama önemli bir kısmı pasif olarak tutulmakta. Yine Google firması yetkilileri tarafından android işletim sisteminin ücretsiz bir yayılabilmesi de çoğu büyük telefon markası tarafından android’e ilginin artmasını sağlamıştır. Google aynı zamanda bu android işletim sistemine “Google Play” denilen bir store üzerinden işletim sistemine oyunlar, uygulamalar geliştirerek satmakta ve bu içeriklerin yanında verdiği reklamlardan gelir elde etmektedir. android market olarak da karşınıza çıkan bu uygulama, Google firmasının bünyesinde kurumsal bir aplikasyon merkezi sıfatını taşımaktadır.

Open Handset Alliance

Open Handset Alliance firması, daha önceki senelerde bu işletim sistemini duyurduğu zaman, bu haberden sonra büyük yazılım şirketleri bu işletim sisteminin mobil cihazlar için çok yararlı olacağını düşünerek bu android işletim sistemini kullanımlarına almışlardır. Android işletim sistemi, mobil cihazlarda kullanılmak üzere Linux merkezli bir çekirdeğin üzerine kodlanmıştır. Kullanımı kolay ve pratik olduğundan dünyanın her yerinden insanlar android için androdin kodlama dilinde uygulamalar geliştirip google play storeye dahil etmiştir. Bu kodlama işlemini yapan girişimci yazılımcılar da android işletim siteminde bazı hatalar tespit etmiştir. Bu hataları tespit eden Google şirketi hataları tespit eden yazılımcılara ödüller vermiştir.

Android İşletim Sisteminin Bölümleri Nelerdir?

Android işletim sistemi, çalışma prensibi olarak 4 farklı kısımdan oluşmaktadır.

– Çekirdek – Library – Uygulama kısmı – Uygulama tavanı

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu