Donanım Haberleri

HP Deskjet 2130 kartuş arızası ve kartuş resetleme

Bu yazımızda sizlere HP Deskjet 2130 modelinde kartuş resetleme konusunda bilgi vermek istiyoruz.

Bizimde başımıza geldi ve başkalarınında bu sorunu bizim yaptığımız gibi halledebilir diye konuyu açmak istedik. HP Deskjet 2130 modellerine orjinal kartuş yerine muadil taktığımız zaman yazıcı kartuşu arızalı olarak görmektedir. Muadil kartuşu taktığınızda yazıcı üzerinde bulunan siyah-beyaz kartuş ışığı devamlı yanıp sönmektedir. Bu ışık sürekli yanıp söndüğü için maalesef herhangi bir işlem yapamıyorsunuz.

HP kartuş resetleme adımları

İlk olarak yazıcıyı kapatın ve tekrar açınız. (kağıt tepsisi boş kalsın)

Makine açıldıktan sonra yazıcı içerisinde sesler gelecektir. Bu seslerin tamamen bitmesini bekleyiniz.

Orta sessizliği büründükten sonra “Kapama tuşuna basılı tutarken ( X ) tuşuna basınız. Bu iki tuşuna 10 saniye civarında basılı tutunuz.

Eliniz hala iki tuşa basılıyken ilk olarak (x) çarpı tuşunu bırakın ve 1-2 saniye sonra kapama tuşunu bırakınız. Tuşlara basma ve bırakma kombinasyonu önemlidir.

İşlemi doğru yaptıysanız makine üzerindeki ışıklar resetlenecek ve arıza ışığı sönecektir. Sormak istediğiniz soru olursa bize yorum yazarak gönderebilirsiniz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. bu adımı sürekli tekrarladım ısa süreliğine sönüyor ama sonra yeniden oluyor siyah kartuş tıkalı falan da değil ne yapmalıyım

  2. Hasan bey bizde sizin gibi durumu yaşadık ve sonuç olarak kartuşu yanlış almışım.

  3. ben yazıcının kendi kartuşunu kullanıyorum her zaman yaptığım gibi dolum yaptım yani kartuşlar orjinal kartuşlar fakat hala soruna çözüm bulamadım yardımlarınızı bekliyorum

  4. Kartuş modeli kesin uyumluysa cihazda bir sorun vardır. Biz hatalı kartuş kullanımdan aldık hatayı

  5. merhaba yazıcım hp3639. siyah kartuşu bir kaç sefer doldurduktan sonra kartuşu görmüyor. gidip başka kartuş alıyorum onu da aynı şekilde bir kaç dolumdan sonra görmüyor. (önce orjinal kartuş sonra muadil aldım ikisinde de aynı oldu) Resetleme yöntemi yukardaki ile aynı mıdır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu