Steam Küratör nedir?
Valve’in dünyaca ünlü Steam platformu her ne kadar çok sayıda özelliğe sahip olsa da, son dönemde Steam Küratörleri ismi oldukça ön plana çıkmakta. Özellikle Greenlight’ın kapanması sonrası gelen yeni güncellemelerle küratörlere önem verileceği dile getirilirken, bu yazıda Steam Küratör nedir sorusunu yanıtlayacağız.
Steam Küratör nedir?
Steam Küratörlerini özetlerken, aslında kısaca oyun incelemeleri, tavsiye ve eleştirileri diyebiliriz fakat tabii ki sistem biraz daha ayrıntılı işliyor. Bir süredir yayında olan küratör sistemiyle, küratör adı verilen kişi ve gruplar diğer Steam oyuncularına tavsiyelerde bulunuyor, farklı oyunları öğrenmelerini sağlıyor.
Steam Küratörleri kimi zaman tek bir kişiden, kimi zaman çeşitli gruplardan oluşmaktalar. Bu küratörleri takip eden kişiler, Steam’e giriş yaptıklarında topluluk aktivitelerinde ya da ana sayfalarında küratör önerilerini, yazılarını görebiliyorlar.
Steam Küratör ne işe yarıyor?
Steam Küratörleri aslında pek çok işe yarıyor ve sadece oyun incelemeleri sunmakla kalmıyorlar, farklı ve spesifik alanlarda hizmet verebiliyorlar. Örnek vermek gerekirse St. İndirim küratörü bunlardan birisi. Steam’de yer alan bu sayfada düzenli olarak o sıra indirimde olan oyunlar inceleniyor, kullanıcıların alıp almamasına karar vermede yardımcı oluyorlar.
Bir diğer Türkçe Steam Küratörü de Ekşi Ucuzluk. Ekşi Sözlük menşeli olarak başlatılan bu projede, kaliteli hikayesi olan, sanat değeri yüksek oyunlar inceleniyor, tanıtılıyor. Steam’de bu ve benzeri, farklı alanlarda hizmet veren daha pek çok küratör yer alıyor.
Nasıl Steam Küratörü olunur?
Eğer Steam Topluluğu içinde bir grup sahibiyseniz siz de Steam küratörü olabilirsiniz. Tüm grupların yöneticileri küratör olarak öneri yapma yetkisine sahipken, öncelikle Steam Topluluğu grubuna gidin ve ardından Küratör sekmesine tıklayarak işlemi başlatın. http://steamcommunity.com/my/groups/ adresine girip Steam hesabınıza giriş yaparak sahibi veya yöneticisi olduğunuz grupları görebilirsiniz. Tabii aynı zamanda birden fazla küratör sahibi olabilir, farklı alanlarda yazılar hazırlayabilirsiniz.
Steam Küratör dil seçimi
Muhtemelen Steam’e giriş yaptığınızda küratörleri sadece tek bir dille görüyorsunuzdur. Bu doğrudan Steam’deki genel dil seçiminizle alakalı. Eğer Steam platformunu Türkçe kullanıyorsanız, bütün küratörler de Türkçe olarak gösterilecektir. Küratör dil değişikliği için, Steam ana dilinizi de değiştirin.