Bilim ve Teknoloji

Windows 10 USB Tool Nasıl Hazırlanır?

Microsoft’un en son sürümü olan Windows 10 genel olarak kullanıcıların beğenisini toplamıştır.

Bu durum neticesinde Windows’un diğer işletim sistemlerini kullanan kullanıcılar veya farklı işletim sistemine sahip kullanıcılar hızlı bir şekilde Windows 10 işletim sistemine geçiş yapmaya başlamışlardır. Windows 10 kullanabilmek için öncelikle bilgisayarınıza Windows 10 kurma işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Günümüzde DVD ile işletim sistemi yüklemenin yerini artık yavaş yavaş USB’ler ile işletim sistemi yükleme almaktadır. Eğer işletim sisteminiz düzgün bir şekilde çalışmıyor ise ve ya bilgisayarınıza güncelleme gelmediyse de artık Windows 10 USB Tool ile bilgisayarınıza kolay bir şekilde Windows 10 işletim sisteminizi kurabilirsiniz ya da onarım yapabilirsiniz. Bunun için bilgisayardan çok iyi anlamanıza gerek yok aşağıdaki adımları takip ederek sizde kendi Windows işletim sisteminizi kendiniz kurabilirsiniz.

Windows 10 USB Tool Nasıl Hazırlanır?

Windows 10 kurabileceğiniz bir USB bellek hazırlayabilmek için kullanacağınız USB belleğin boyutunun en az 3 GB olması gerekmektedir. Eğer kullanacağınız USB bellek içerisinde önemli dosya veya fotoğraflarınız var ise mutlaka bu verilerin yedeklemesini yapmanız gerekmektedir. Aksi taktirde USB kurulum esnasında tamamen formatlanacağı için verileriniz kaybolabilmektedir. Sırasıyla Windows 10 USB tool kurmak için izlenecek adımlar aşağıdaki gibidir.

Windows 10 USB Tool Kurulum Adımları

USB bellek gerektiği şekilde formatlanıp Windows 10 ISO dosyası yüklenmelidir.

Bu işlemi yapabilmek için 2 adet yazılıma ihtiyaç duyulmaktadır. Bunlar Windows 10 ISO dosyası ve Windows Media Creation Tool programlarıdır.

Programı kurmaya müteakip başka bir kurulum dosyası yapma bölümünü seçip devam etmeniz gerekmektedir.

Kurmak istediğiniz işletim sisteminin tüm ayarlarını kaydederek ardından USB’yi seçerek hazırlamış olduğunuz Windows 10 ISO dosyasını USB ye kurulum işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Programın kurulumu bittikten sonra USB aracı ile bilgisayarınızı başlatınız ve Windows 10 kurulumunu gerçekleşti.

Yapacağınız bu işlemlere müteakip Windows 10 işletim sisteminiz kullanıma hazır olacaktır. USB Tool kullanımı sadece yeni Windows kuracaklar için değil alt sürüm Windows işletim sistemini Windows 10 a yükseltmek isteyen kullanıcılar da kullanabilmektedir. Ayrıca Windows kullanılır iken yaşadığınız bazı yazılımsal sorunları da bu USB aracı ile yeniden kurma işlemi yapmadan onarma işlemi ile düzeltebilirsiniz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu