Bilim ve Teknoloji

LG televizyon Türkçe altyazı karakter sorunu

Bir ziyaretçimiz LG marka LED televizyonu olduğu ve alt yazılı film izlemek istediğinde Türkçe karakter içeren harflerin bozuk olarak yazdığını ve nasıl düzeltebileceği konusunda yardım istemiştir.

Bu soruyu gönderen kişi maalesef televizyonun tam modelini yazmamış. Kendisine geri dönüş maili attık fakat dönen olmadığı için bizde karşımıza ilk gelen LG TV’de deneyerek bu sorunu çözmek istiyoruz.

İlk olarak filmi açtığınızda ilerii,geri v.s. player alanı gözükecektir. Bu alan gözüktüğunde kumandadan Q.MENU tuşuna bastığınızda video oynatma ayarlarına giriş yapınız. Giriş yaptığınızda yukarıdaki fotoğraftaki gibi bir ekran açılacaktır. Bu ekran görüntüsü menüsü televizyon modellerine göre farklılık gösterebileceğini unutmayınız. LG marka modellerde genellik kumandalarında Q.Menu tuşu olmaktadır. Bu tuş ile türkçe alt yazı karakterini Türkçe olarak dil bölümünden ayarladığınız zaman harfler düzgün gözükecektir. Ayrıc abu menü ile ileriden yada geriden gelen alt yazıları ses ile eşitlemek için kullanabilirsiniz. Yada alt yazıların ne kadar aşağıda yada ne kadar yukarıda olacağına karar verebilirsiniz.

LG TV hakkında sormak istediğiniz soruları bize yorum yazarak gönderebilirsiniz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Merhaba. Mail adresim

    Benim bi sorunum var. Lg 48uk7550 model tv aldim. Flash bellekten film izlemek istiyorum. Film adi ve altyazi ayni isimde. Sadece uzantilari degisik. Turkçe alt yazi olmasina ragmen filmi izlerken altyazi ingilizce olarak cikiyor. Bu durumu nasil turkceye cevirebilirim. Yardim edin 🙂

  2. Merhabalar Alican Bey,

    Dosya uzantıları zaten farklı olmak zorundadır. Yanlış hatırlamıyorsam .srt olan alt yazı dosya uzantısıdır. Kumanda ile Alt yazı dil seçeneğini bulup Türkçeyi seçmeniz yeterli olacaktır. Elimizde maalesef sizin televizyon olmadığı için anlatım yapamıyoruz. Ama kumandadan özellikleri kurcalarken bulacağınıza eminim.

  3. Indirdigim alt yazi türkçe. Ayarlardan da 1.altyazi turkce, 2.altyazi senecegi oda turkce. Alt yazi kodu oda türkçe. Fakat çıkan alt yazı ingilizce. Yapamadım bir türlü.

  4. Aynı flash belleği mutfaktaki ufak televizyonuma takıyorum. Onda hiç bir sıkıntı yok. Alt yazı türkçe. Lg televizyonuma takıyorum alt yazı ingilizce. Sanırım televizyon ayarlarıyla alakalı bir durum. Ama çözemedim işte. Farklı alt yazıları indirip deneyeceğim birde napayım.

  5. Valla Alican bey aklımıza başka birşey gelmiyor. Yardımcı olamadığımız için kusura bakmayın.

  6. LG TV 42 2013 yılına ait TV de smart TV de film izlerken altyazı kar görünmüyor özellikle IPTV de yardımcı olabilir misiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu