Bilim ve Teknoloji

Instagram’da istenmeyen kişileri engellemeden listeden çıkarma

İnstagramda İstenmeyen Kişileri Engellemeden Arkadaşlık Listesinden Çıkarmak artık çok daha kolay.

Bu son özellik ile arkadaşlık listenizden çıkardığınız arkadaşınızı siz hala takip ederken, o arkadaşınızın sizi takip etmesini engelleyebilirsiniz. Daha önceleri istemediğiniz arkadaşlarınızı ilk olarak engellemeniz ve daha sonra engeli kaldırmak suretiyle yapabildiğiniz bu işlem, artık çok rahat bir şekilde yapılabiliyor.

Direkt mesaj, anlık hikâye ve video paylaşım seçenekleri ile birçok sosyal medya uygulamasını ezip geçen İnstagram, bu yeni özelliği ile istenmeyen kalp kırıklıkları ve sorunların önüne geçmeyi hedefliyor. Bu özellik sayesinde sizi takip etmesini istemediğinizi kişileri kolayca listenizden çıkarabilirsiniz. Önceki zamanlarda engelleme ile çözdüğünüz bu problem iki tarafında birbirinin profillerini görememe gibi problemlere yol açmaktaydı. Fakat bu yeni yöntem ile karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmeden bu sorunu ortadan kaldırabileceksiniz. İlk olarak gizli profillerde uygulanmaya başlayacak bu yöntem için uygulamanızı güncel tutmanız gerekmektedir.

Bu İşlemi Nasıl Uygulayabilirim?

İnstagramda İstenmeyen Kişileri Engellemeden Arkadaşlık Listesinden Çıkarmak için ilk olarak uygulamayı açmalı ardından Profil kısmına tıklamalısınız. Profil kısmınız da bulunan Takipçiler seçeneğini tıklayarak, seçtiğiniz kişinin yanında bulunan 3 noktaya dokunmalı ve ortaya çıkan yeni penceren arkadaşlıktan çıkar sekmesine tıklamalısınız.

Bu işlem sonrasında istenmeyen kişileri arkadaşlık listenizden çıkarabilir ve o kişilerin sizi takip etmelerini önleyebilirsiniz. Pek çoğumuzun defalarca yaşadığı bu sıkıntılı işlem, yeni özellik ile artık bir sorun teşkil etmiyor. Geç kalınan bir özellik olsa da bu özellik sayesinde arkadaşlık listenizden çıkardığınız kişiye herhangi bir bildirim gitmeyecek ve gereksiz sorunların önüne geçebileceksiniz.

Bu işlem sonrasında listenizden çıkardığınız arkadaşınız size yeniden takip isteği gönderebilir, profiliniz herkese açık ise tekrardan sizi takip edebilir. Eğer size arkadaşlık isteği göndermesini istemiyorsanız o kişiyi engellemek zorundasınız. İnstagramda İstenmeyen Kişileri Engellemeden Arkadaşlık Listesinden çıkarmak için daha az agresif ve daha az sıkıntı yaratan bu özellik ile İnstagram arkadaşlarınızı ve sizi takip etmesini istediklerinizi kolayca düzenleyebilir, vay o fotoğrafı amcam gördü mü, acaba babam bu son fotoğrafıma veya son çektiğimi video hakkında ne diyecek gibi durumlarla karşılaşmayacaksınız

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu