Bilim ve Teknoloji

GM 8 özellikleri ve yorumları

General Mobile markasını ülkemizde kullananların sayısı oldukça fazladır.Uygun fiyat ve performansı bir arada sunan GM’nin yeni modeli GM 8 tanıtıldı.GM’nin en son modeli GM 6 çıkmıştı.

Herkes GM 6 Plus beklerken GM 8 çıkması herkesi şaşırttı diyebiliriz. GM 8‘de ilk dikkat çeken özellik ise 5.7 inçlik dev bir ekrandır.GM 5 Plus modelinde 5.5 inçlik bir ekran bulunuyor.Marka en büyük ekranlı telefonu üretti diyebiliriz.İsterseniz GM 8 teknik özelliklerine kısaca bakalım;

Yazımızın başında dediğimiz gibi 5.7 inçlik 720×1440 (HD+) Pixel 282 PPI Piksel yoğunluğuna sahip bir IPS LCD ekranı bulunuyor.Ekran/Gövde oranı yüzde 74.79 olması ile güzel bir tasarım sunuyor.Bu büyüklükteki bir ekranı ise 3075 mAh’lık bir batarya bulunuyor.Aslında daha fazla kapasiteli bir batarya olsa daha iyi olabilir.Ayrıca değiştirelemez bataryası olduğunu hatırlatalım. GM 8 kamerası kaç megapiksel diyorsanız 13 megapiksellik arka ve ön kamerası bulunmaktadır.Video kayıt özelliği olarak ise Yavaş çekim modu (Slow Motion) özelliğide yer almaktadır.İşlemci performansına baktığımızda ise 1.4 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 435 chipset güç veriyor.

3 GB RAM ile orta segmentte iyi bir performans sağlamaktadır.32 GB’lık dahili depolama hafızasına ekstradan takabileceğiniz microSD hafıza kartı ile kapasitesini 128 GB’a kadar artırabilirsiniz.Android 8.0 Oreo işletim sistemi ile yüklü geliyor.

CAT 7 sınıfı 4.5G ile saniyede 300 Mbps indirme hızına ulaşabilirsiniz.GM 8’de radyo var mı diye aklınıza bir soruya geliyorsa bu sorunun yanıtı evet olacaktır.Parmak izi okuyucusu ile GM 8 Plus’ın fiyatı 999 TL olarak açıklandı.

GM 8 yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Gm8 hakkında yapılan tüm olumsuz yorumları bir tarafa bırakın, bu fiyatta, bu özelliklerde başka telefon yok herkese gönül rahatlığı ile almalarını ve kullanmalarını tavsiye ediyorum.

  2. Ben gm8 telefonu kullanıyorum.Telefonumda cızırtı problemi vardı.Sonra teknik servise götürdüm sıfırını aldım onda da bu sorun oluşmaya başladı yaşayanlar varmı bu sorunu.Birde bu soruna ney neden oluyor bilgisi olan varmı.Cızırtı ön hoperlörden geliyor.Ön kameranın yanındaki hoperlörden.

  3. Ahmet bey bence servise gönderin. General Mobile servisi çok ilgili.Birebir değişim bile yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu