Apple iOS Haberleri

Kaybolan iPhone Nasıl Bulunur?

iPhone kullanıcılarının belkide henüz bilmediği bir özellik olan “iPhone Cihazımı Bul” servisini nasıl kullanabilirsiniz?

Bu özellik her iPhone için kullanılıyor mu? Kaybolan ya da çalınan cihazım için ne yapabilirim?

Birçok kullanıcı, iPhone kaybolursa ne yapmak lazım? iPhone çalınınca nasıl bulunur? Apple cihazlar kaybolursa nasıl bulabiliriz. iPhone kaybolunca yerini gösteren program var mı? Gibi soruların cevaplarını arıyor, peki o zaman iPhone aygıtınız kaybolduysa nasıl bulursunuz? Neler yapmanız gerekir anlatalım.

İlk olarak yapmanız gerekn bu özelliği aktif etmek. Apple cihazınızın kaybolma veya çalınma ihtimalin ekarşın, “iPhone bul” seçeneğinin etkin olması gerekmektedir.

“iPhone Bul” özelliği ile cihaza uzaktan bağlanarak cihazınızın içindeki verileri kolay bir şekilde silebilir veya cihazı kilitleyerek kişisel verilerinizi koruma altına alabilirsiniz.

iPhone bul Özelliğini Etkinleştirin

  1. Cihazınızı bir bilgisayar üzerinden bulmak veya Android cihaz üzerinden bulmak istiyorsanız ’icloud.com/find’’ linkinden giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu alanda, mevcut Apple hesap bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. iCloud servisine kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak oturum açın.

  1. Apple hesap sayfasında yer alan ‘’Home’’ sayfasında bulunan ‘iPhone’umu bul’’ seçeneğine tıklayınız.
  2. Icloud adresinizi ve şifrenizi girin.
  3. Giriş yaptıktan hemen sonra karşımıza bir pusula çıkacak. Pusula cihazınızın arandığını gösterir.
  4. Sistem cihazınızın yerini tespit etmeye başlayacaktır, bu aşamada cihazınızın konum olarak görmeniz gerekmektedir.

Cihazınız bulunduğu zaman cihazınıza ses çaldırma, ekran kilidi koyma ve sıfırlama işlemlerini yapabilirsiniz.

Etkinleştirme Kilidi, eğer cihazınız çalındıysa, başka bir kişinin bu aygıtınızı kullanmasını veya satmasını zorlaştırmak için arka planda çalışır.

Kayıp Modu, iPhonu bulan veya çalan kişiye cihazın size ait olduğunu ve parolanız olmadan tekrar etkinleştirilemeyeceğini belirten bir mesaj gösterir.

Aygıtı Kayıp Modu’na almak için bir Mac veya PC’den icloud.com/find sitesine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak ya da iPhone’umu Bul iOS uygulamasını indirmek suretiyle kullanabilirsiniz.

iPhone’umu Bul Etkin Değilse Ne Yapmak Gerekir?

Eğer ‘’iPhone’umu bul’’ özelliği etkin değilse, Apple kimliğinizin şifresini hemen değiştirin ve Apple hesabı üzerinden, gerekli tüm ödeme ve kişisel güvenlik ile alakalı servisleri ve hizmetleri iptal edin. Apple cihazınızın İmei numarasını öğrenerek, gerekli yasal süreci başlatmak üzere en yakın karakola giderek, ihbarda bulunmalısınız.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu