Android Haberleri

Android’deki Rehberinizi Gmail’de Görme

Sim kartı bozulduğunda veya kırıldığında Android’deki rehberin Gmail’de görülmesi artık mümkün. Çoğu insan kırılan sim kartını yeni sim kartına veya telefonuna aktarma yapamıyordu.

Bu yüzden Gmail’e gelen yeni bir güncelleme ile rehberdeki telefon numaralarını saklamayı mümkün kılıyor. Sadece telefon numaralarını değil fotoğraf dosya ve video saklamakta bu sistem sayesinde mümkün. Bu gelen yeni özellik sayesinde Gmail destek ekibine birçok insan” Android’deki rehberiniz Gmail’de görme işlemi nasıl olur?” sorusunu sordu. Gmail ekibi ise bu sorulara karşılık olarak, Gmail hesabının olması yeterli olduğunu söyledi. En fazla 15 GB saklama alanına sahip olan Gmail, yaptığı açıklamada kullanıcıların dilerse bu alanları belli bir ücret karşılığında genişletebilirler.

Gmail’in Kuruluş Hikayesi

Gmail Google tarafından anonim olarak kurulmuştur. Bu projenin kimin fikri olduğu bilinmiyor. Sadece 2007’de kurulan Gmail bugünlerde çok büyüdüğü biliniyor. İlk başlarda canlı bağlantı olarak mesajlaşma üzerine kurulmuştur. Daha sonra sürekli güncellenerek bugünkü haline gelmiştir. Gmail’de bunun yanı sıra güncelleme ile yeni içerikler eklendi. Daha sonra Google tarafından reklam yapılarak tüm Google kullanıcılarına bir hafta içeresinde duyuruldu. Gmail’in çok fazla tutulması nedeni ile Google bir karar alarak Gmail’i, arama motorunu kullanmak için zorunlu kıldı. Arama motorunu kullanmak isteyenler bu uygulamayı da kullanmak zorundaydı. Bu sayede Gmail, oldukça kısa sürede ve hızlı bir şekilde büyümeyi başarabildi.

Gmail İle Yapılabilecekler

Web üzerinden alışveriş yapmak, fotoğraf, video, dosya ve müzik saklamak için kullanılır. Dahası canlı sohbet içinde kullanılabilir. Yani bir kullanıcı bir başka kullanıcıya mesaj, dosya, video, müzik ve fotoğraf atabilir. Bunun dışında 15 GB alana sahip bir saklama bölümü de bulunur. Fakat 15 GB alan dolduktan sonra ücret isteyecektir.

Gmail İle Android Telefonun İlişkilendirme

Öncelikle Gmail ile Android telefonu ilişkilendirmek için hiçbir indirme işlemine ihtiyaç duyulmaz. Gmail ve gerekli programlar telefonda kurulmuş bir şekilde satın alınıyor. Sadece yapılması gereken bir Gmail hesabı oluşturarak Gmail’e giriş yapmaktır. Onun dışında başka bir işlem gerekmez.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu