Genel

Telefon yavaşladı: Telefonu hızlandırmanın püf noktaları

Günümüzde hayatın her alanında yer alan telefonlar; geçmişte sadece konuşmak ve haberleşmek amacıyla kullanılırken, bugün fotoğraf çekmek, SMS göndermek, internet kullanımı, hatta mail kontrolü için bile kullanılabiliyor. Çok değil, bundan 15-20 yıl öncesine kadar kullanılan telefonlarda belli başlı birkaç özellik mevcuttu.

Zamanla bu telefonların yerini, içinde her türlü özelliği barındıran, adeta mini bir bilgisayar ya da fotoğraf makinesi özelliği taşıyan akıllı telefonlar aldı. Artık telefonlar iletişimin dışında pek çok amaç için kullanılabiliyor. Fakat birçok işlemin yapıldığı bu cihazlar zamanla yavaşlayabiliyor ya da performansı düşebiliyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de telefon hafızasının bazen gereğinden fazla dolu olması. Peki, telefon hafızası nasıl temizlenir, telefon hafızasını temizleme yöntemleri nelerdir?

Önbellekte Bulunan Haritaları Silin

Çok sık seyahat eden ya da gezen biriyseniz, bu durumda telefonda bir haritaya ihtiyaç duymanız kaçınılmaz. Fakat birkaç farklı harita kullanmak telefonun yavaşlamasına neden olur. Bu nedenle en çok kullandığınız harita haricinde, diğer haritaları ön bellekten silmek, telefon hafızasını temizlemek için etkili bir yöntemdir.

Senkronize Oynatma Listelerini Silin

Telefonda müzik dinlemek, kendi müzik listeni oluşturmak veya istediğin şarkıyı özgürce dinlemek elbette keyifli bir şey. Fakat siz telefona yüzlerce farklı şarkı yüklerken, telefon hafızası da her seferinde biraz daha doluyor. Bunun önüne geçebilmek için, telefon hafızasında ki senkronize oynatma listelerini silin.

Fotoğraf Ve Videoları Silin

Fotoğraf çekmeyi seven ya da sık sık video çekimi yapan bir kişiyseniz, telefon hafızanızın çabucak dolması da gayet normal. Çünkü telefonun hafızasında en çok yer kaplayan dosyalardan birisi de fotoğraf ve video dosyaları. Telefon hafızasını rahatlatmanın yollarından birisi de fotoğraf ve videoları sık sık silmek. Sizin için önemli olan fotoğraf veya videoları flash belleğe kaydettikten sonra da bu işlemi yapmak mümkün.

Tarayıcı İndirmelerini Silin

Telefondan internete bağlanan kişiler, sıklıkla arama motorlarını kullanarak bir şeyler arar. Her ne kadar farkında olmasak da bu durum da telefon hafızasını dolduran problemlerden birisidir. Bu nedenle tarayıcı geçmişini temizlemek ve indirmeleri silmek, telefon hafızasını rahatlatmak için faydalı bir yöntemdir.

Oynamadığınız Oyunları Silin

Fotoğraf veya video çekmek, internete bağlanmak, mail kontrolü yapmak günümüzde akıllı telefon kullanan kişilerin en çok yaptığı işlemlerdir. Fakat bu işlemlerin yanında telefonda oyun oynamayı seven kişilerin de sayısı oldukça fazla. Telefona yüklenen her oyun belirli bir yer kapladığı gibi, kullanılmadığı halde telefonda duran oyunlar da hafızanın dolmasına neden olur. Telefon hafızasını rahatlatmak için kullanılmayan oyunları silmek gerekir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu