Genel

Milli Kültür Nedir? Milli Kültürlerimiz Nelerdir?

Milli kültür, bir milletin ayırıcı özelliklerini ortaya koyan, başka milletlerden ayrılmasını sağlayan, tarih boyunca süregelen ve yalnızca o milletin manevi değerlerini ifade eden olguya denir.

Kuşaktan kuşağa aktırılan gelenek, görenek ve toplumca benimsenen değerlerin genel adı milli kültür olarak tanımlanabilir. Bir ülkenin simgesi haline gelmiş olan araç gereçler, sofralar, giysi ve elbiseler, o ülkenin maddi kültürünü oluşturan yapı taşlarıdır. Milli kültür bünyesinde değerlendirilebilen gelenek ve görenekler, tarih boyunca değişmeyen, nesilden nesle aktarılacak olan en büyük değerlerdir. Türkiye’de herkes tarafından benimsenen bayram ziyaretleri, sünnet törenleri, kına törenleri, Türkiye’nin milli kültürleri arasındadır.

Milli Kültür Neye Yarar?

Bir milletin anlayışı, yaşam tarzı, algısı, yapısı ve duruşu milli kültür ile yansıtılır. Maddi ve manevi değerlerle bütünleşen milli kimlik, milli kültür ile birleştiğinde başka milletlerden kolayca ayrılabilecek bir statüye gelmiş oluyor. Toplumların birbirlerine bırakacakları en büyük değer ve miras milli kültürdür. Bir toplumun ayakta durması, bütünleşmesi, birbirini anlaması ve daha ileri seviyelere gelebilmesi için milli kültürün varlığı zorunludur.

Türkiye’nin Milli Kültürleri

Çok geniş bir yelpazede değerlendirilebilse de, ata sporların tamamı milli kültür içerisinde sayılabilir. Okçuluk, cirit, yağ güreşler ve halen çocuklar tarafından oynanan çok sayıda oyun milli kültüre örnek gösterilebilir. Bunların yanı sıra, büyüklerin elinin öpülmesi, düğünlerde yapılan gelenek görenekler ve toplum tarafından benimsenen alışkanların çoğu milli kültür değerleridir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu