Genel

Egzozdan su gelmesi veya fışkırması

Bir ziyaretçimiz bize birkaç ay önce bir soru göndermişti. Bizde bu sorunu araştırdık ve yanıtı sizlere iletmek istedik.

Soru: Arabam çalıştığında eksozdan su geliyor ve gaz yüklendiğim de egsozdan su fışkırtması oluşuyor. Sizce ne yapmalıyım? Rölantide çalışırken egzozdan su damlaması kötüye mi işaret?

Cevap: Bu soruyu sanayide ustaya ile konuştuk ve bu sorunun normal olduğunu iletti. Özellikle tüplü arabası olanlarda bu tarz su gelmesinin gayet normal olduğunu açıkladı. Hatta motorun sağlıklı olduğunu da iletti. Arabası tüplü olmayanlardan da genellikle şehir içi çok aktif kullanım yapanların egzozundan su gelmesi normal olduğunu söyledi.

Tabi şu durumları göz ardı etmemek gerekiyor. Arabadan su kaybı olup olmadığı devamlı kontrol edilmesi gerekiyor. Su kaybı varsa kesinlikle kontrol edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca arabanın yağ çubuğunu çıkardığınızda motor yağında herhangi bir çamurlaşma belirtisi varsa hemen ustaya götürülmesi gerektiği söylendi.

Teknoscrool.com olarak elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olduk. Herhangi bir sorunuz olursa bize yazınız. Usta ile kanka olduk diyebiliriz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu