Bilim ve Teknoloji

Xiaomi Redmi Note 7 yorumları ve özellikleri

Xiaomi markası akıllı telefon dünyasında ses getirmeye devam ediyor. Yeni modeli olan Redmi Note 7’yi sessiz sedasız tanıttı. Büyük ekranlı telefon ve yüksek batarya kapasitesine sahip akıllı telefon kulanmayı planlıyorsanız

Xiaomi Redmi Note 7 teknik özelliklerine bakalım.

Xiaomi Redmi Note 7 ekran özellikleri

Bu modelde 6.3 inçlik büyük bir ekran bulunmaktadır. Ekran çözünürlüğü 1080×2340 (FHD+) Pixel ve 409 PPI Piksel yoğunluğundadır. Ekran teknolojisi olarak IPS LCD tercih edilmiştir. Bu ekranı ise Corning Gorilla Glass 5 korumaktadır. Xiaomi arayüz olarak kendi sistemi olan MI UI kullanmaktadır. Ekran/Gövde oranı ise % 81.37’dir.

Batarya Özellikleri

Redmi Note 7’de 4000 mAh’lık güçlü bir batarya bulunmaktadır. 4.5G Mobil veri bağlantısı aktif olduğunda konuşma süresi 23 saat, bekleme süresi 251 saat ve video izleme süresi 13 saat olarak gösterilmektedir Tabi bu verilerin kitabi olduğunu unutmayalım. 4000 mAh’lık bir bataryayı doldurmak zor olduğu için Qualcomm Quick Charge 4.0 hızlı şarj teknolojisi yer almaktadır.

Kamera Özellikleri

Xiaomi, bu modelinde kameraya önem verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 48 MP çözünürlüğünde arka ana kamerası bulunuyor. Arka kamera ile 1080p video FULL HD video kaydı yapabilirsiniz. İkinci arka kamerası ise 5 MP çözünürlüğündedir. Bu ikinci arka kamera derinlik algısı özelliğini eklemektedir. Özçekim kamerası ise 13 MP’dir.

Performans özellikleri

2.2 GHz hızında 8 Çekirdekli Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti bulunuyor. Grafik işlemcisi olarak Adreno 512’nin kullanıldığını görüyoruz. 3 GB RAM ile oldukça akıcı bir kullanım gerçekleştirebilirsiniz. 32 GB’lık dahili depolama hafızası bulunurken, ekstradan hafıza kartı takarak kapasitesini 256 GB’a kadar artırabilirsiniz.

Diğer teknik özellikleri

İşletim sistemi olarak Android’in son sürümü olan 9.0 Pie ile yüklü olarak gelmektedir. Bu telefonda suya karşı dayanıklılık bulunmaktadır. Suya dayanıklılık ise sadece sıçramalara karşıdır. Yani direk olarak suya maruz kaldığında telefonunuz bozulabilir. Ayrıca diğer telefonlarda nadir bulunan kızılötesi özellik yer almaktadır. Bu özellik günümüzde elektronik cihazları kumanda olarak kontrol edilmekte kullanılmaktadır. Son olarak parmak izi teknolojisi ile Redmi Note 7 orta segmentte oldukça iddaalıdır.

Xiaomi Redmi Note 7 modeli Türkiye’ye geliş tarihi ve fiyatı konusunda herhangi bir net bilgi bulunmamaktadır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu