Bilim ve Teknoloji

Xiaomi Mi 11T: Netflix izlerken renklerin solması sorunu

Sitemizi takip edenler geçtiğimiz aylarda Xiaomi Mi 11T kullanmaya başladığımızı bilmektedir. Elimizden geldiği kadar kullanım tecrübelerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Bu sefer sizlere bir sorunu aktarmak istiyoruz. Maalesef neler yaptıysak bu sorunu çözemedik.

Netflix’te video izlerken bazı filmlerde renkler otomatik olarak solmaktadır. Örnek vermek gerekirse filmi izlerken ses kısma tuşuna bastığımız anda geçici olarak renkler normale dönüyor. Daha sonra tekrardan renk solması başlıyor.

Yeşil renk soluk gözükmektedir. En üstte normal renkler gözüküyor.

Örnek olarak yukarıdaki ekran görüntüsünü ekledik. Bütün renkler soluk gözükmektedir. Kırmızı renkler turuncu renk olarak gözüktüğü zaman daha sinir bozucu olmaktadır.

Renk ayarlarından her türlü yöntemi denedik olmadı. Telefonu 3 kere fabrika ayarlarına döndürdük fakat olmadı.

Eğer bu sorunu yaşayan varsa ve çözüm yöntemini bize iletirse hediye olarak bir yemek ısmarlamak istiyoruz.

YAZIMIZI OKUYAN DEĞERLİ BİR ZİYARETÇİMİZ BİZE ÇÖZÜM YÖNTEMİNİ MAİL OLARAK İLETTİ. SORUN GERÇEKTEN DÜZELDİ. OKUYUCUMUZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.  

İyi çalışmalar.
Öncelikle belirtmek isterim de 11T modeli HDR10+ destekliyor ve Netflixt’te HDR olaran içeriklerde bu sorun karşımıza çıkıyor. Çözümü ise basit. Telefonunuzun geliştirici seçeneklerine girerek, donanım hızlandırmalı çözümleme bölümünde yer alan 4x MSAA Zorla ayarının altındaki HW Bindirmelerini devre dışı bırak seçeneğini aktif ettiginiz takdirde sorun düzelecektir. 

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Hocam aynı sorun bende de var. Muı 13 güncellemesinden sonra bu yaşanmaya başladı. Çözüme ulaşırsanız bana da söyler misiniz?

  2. Merhabalar özkan bey. MIUI 13 güncellemesini diğer telefonumuz olan Xiaomi Mi 11 Lite modeli de aldı. Fakat onda herhangi bir sorun yok. Mi 11T modelinde çıktı bu sorun. Sizin telefon hangi model?

  3. Benim 11T netflix hdr sorunu çözüldü. Fakat Miui 13 güncellemesinden sonra birkaç sorun yaşadım. Mesela Bluetooth kulaklığımla apple musicte dinlediğim şarkıyı değiştirdiğimde Bluetooth bağlantım kopup tekrar bağlanıyor

  4. Benim telefonum da 11t ve hdr kalitesinde olan bir dizide bir sezon gayet net ve canlıyken diğer sezonlarda soluk görüntü vermeye başlıyor sunulan çözüm gibi hw bindirmelerini devre dışı bırak seçeneğini aktif ettiğimde görüntü çok koyu oluyor ve fps düşüklüğü yaşanıyor ara ara donuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu