Bilim ve Teknoloji

Telefonun USB şarj kablosu ile PC’den internete girme

Bu yazımızda sizlere akıllı telefon kullanarak bilgisayarınızda internete nasıl gireceğiniz konusunda bilgilendirmek istiyoruz.

İnternete bağlanırken akıllı telefonun USB kablosunu kullanarak PC’den internete girme adımlarını anlataağız. İlk olarak bu anlatımı Huawei Honor 7 modeline göre yaptığımızı belirtelim. Daha sonra bizi topa tutanlar çıkmaktadır.

Bu anlatımı neden yapıyorsun derseniz başımıza ilginç bir olay geldi. Bilgisayarımızda format attıktan sonra Windows 7 yükledik.

Tabi bilgisayarın sürücülerini daha önceden indirme gibi bir tedbir almadığımız için mecburen PC’den internete girmemiz gerekiyordu. Akıllı telefonun şarj kablosu ile bilgisayara telefonu taktık. Normal olarak telefon şarj olmaya başladı. İnterneti ortak kullanmak için ilk olarak Mobil veri bağlantısını aktif ettik. Daha sonra Ayarlar sekmesinden “Diğer” bölümüne girdik. Açılan ekranda “Bağlantı paylaşımı ve taşınabilir ortak erişim” sekmesinden “USB Bağlantısı” butonu aktif etmeniz yeterli olacaktır.

Bu sayede bilgisayarınız ile internete girebileceksiniz. Wi-Fi ile de bağlanabilirsiniz fakat mobil veri bağlantısı kadar hızlı olmadığını hatırlatmak istiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu