Bilim ve Teknoloji

Telefonlardan silinen fotoğrafları geri getirme

Android ile çalışan telefonlarda silinen resimleri geri getirme işlemi nasıl yapılır? Telefonunuzda bulunan resimleri yanlışlıkla veya isteyerek sildikten sonra nasıl geri yükleyebilirim diye düşünüyorsanız endişelenmeye gerek yok. Meydana gelen bu sorunun elbette bir çözüm yolu vardır.

Telefonunuzda yer alan resimler sizin için değerliyse, mutlaka çeşitli yedekleme araçları ile yedeğinizi almanızı öneririz.

Telefonunuzdan silinmiş olan resimleri geri getirme için kullanılan bazı yardımcı uygulamalar bulunmaktadır. Bu yazımızda, her ne kadar silinen bir dosyanın geri alınması ne zaman silindiği, üzerine veri yazılıp yazılmadığı, format atılıp atılmadığı gibi birçok etkene bağlı olsa da, sizin için önemli olan resimleri kurtarmak için denenmesi gereken bir yazılım olan 7-Data Recovery programından bahsedecğiz.

Silinen Resimleri Geri Getirme Uygulaması – 7-Data Recovery

Kullanım kolaylığı ve başarılı sonuçlar vermesi açısından 7-Data Recovery uygulaması işinizi görebilir. Bu uygulama sayesinde artık silinen resimleri geri getirme işlemini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. 7-Data Recovery uygulaması nedir ve tam olarak ne işe yarar anlatmaya başlayalım.

Bilgisayarda veri kurtarmak üzere hazırlanmış olan 7-Recovery uygulaması sadece resim kurtarmıyor, aynı zamanda videoları, mesajları ve telefon içi uygulamaların da kurtarılmasında kullanılan araçlara sahip bir uygulamadır. Yapmanız gereken şey ise uygulamayı bilgisayarınıza indirmek ve kurulumunu yapmaktır. Uygulamanın nasıl kullanılacağı ile ilgili olarak da yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Gelelim bu uygulamanın nasıl aktif hale getirilmesine, ilk olarak Android telefonunuzda küçük bir ayar yapmanız gerekiyor.

Uygulamayı başlatmadan önce ‘Hata ayıklama modu’ seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Androdi hata ayıklama modu nasıl aktif hale getirilir?

İlk olarak telefonunuzun Ayarlar kısmından aşağıdaki işlemleri yaparak bu modu aktif hale getirin.

  • Ayarlar’a dokunun
  • Geliştirici Seçenekleri’ne girin
  • Android hata ayıklama’ya dokunun
  • USB hata ayıklamasına izin verilsin mi? Seçeneğine Tamam’a dokunun.

Uygulamayı bilgisayarımıza kurduk ve hata ayıklama modunu da telefonumuzdan etkinleştirdik, artık yapmamız gereken şey, cep telefonumuzu bir kablo aracılığı ile bilgisayara bağlamaktır.

Telefonu bilgisayara bağlayarak tanımasını bekleyin. Bilgisayar telefonu ve uygulamayı tanıdıktan sonra, karşımıza kurtarılan dosyaların yedekleneceği dizini seçmemizin isteneceği bir iletişim kutusu çıkacaktır.

Uygulama son olarak telefonunuzda bulunan resimler ve verileri kurtarmak için detaylı bir tarama gerçekleştirecektir. İşlem bittiğinde ise, karşınıza geri kurtarılan dosyalar listelenecektir, buradan kurtarmak istediğiniz dosyaları seçerek, belirlediğiniz bir klasöre kaydedebilirsiniz.

Ancak uygulamanın kurtarmış olduğu her dosya için %100 bir performans beklenmemelidir, geri kurtarılan dosyalarda, bazı hasarlar meydana gelebilir, eksik ya da hatalı görüntülenebilir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu