Bilim ve Teknoloji

Telefon şarja ne zaman takılmalı? Tamamen bittiğinde takmak faydalı mı?

Birçok kişinin kafasındaki soru kesinlikle akıllı telefonları ne zaman şarja takmalıyım? Şarj oranı yüzde 0’a indikten sonra mı yoksa kafaya göre şarja takılmalı mı?

Akıllı telefonlardan önceki telefon teknolojisinde mecburen bataryanın tamamen bitmesini bekleyip öyle şarja takıyorduk. 2000’li yıllarda telefonlarda kullanılan bataryada nikel piller bulunuyordu. Nikel pillerin şarj bitmeden şarja taktığınızda batarya kapasitesi kısa süre içinde kayboluyordu. Hatırlarsanız şarja takıp bir çağrı yaptığınızda telefon kapanabiliyordu.

Şimdiki akıllı telefonlarda Lityum piller bulunmaktadır. Yani ne zaman şarja takarsanız takın eski teknolojiye göre batarya kapasitesi kolay kolay kaybolmamaktadır.

Hatta yurt dışı teknoloji forumlarında yapılan testlerde telefonlarını yüzde 35 üzerindeyken şarja takanların bataryası daha uzun süreleri kullanıldığı yazmaktadır. Şarj süresi yüzde 35 aşağısında şarja takanların batarya ömürlerinin daha hızlı tükendiği belirtilmektedir.

Uzun lafın kısası batarya teknolojisi sağlam olduğu için takıntı yapmadan rahatlıkla kullanınız. Teknoscrool olarak 2 yıldır Honor 7 modelini kullanıyoruz. Şarj konusuna hiçbir zaman dikkat etmedik. Ne zaman aklımıza gelirse o zaman şarja taktık ve 2 yıldır bu şekilde kullanıyoruz. Hala batarya süresi ilk aldığımız gibi diyebiliriz. Bu sadece Huawei için değil, diğer tüm markalar içinde geçerlidir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu