Bilim ve Teknoloji

Kullanılmayan Bir Cihaz Fişe Takılı Durursa Elektrik Harcar mı?

Kullanılmayan Bir Cihaz Fişe Takılı Durursa Elektrik Harcar mı?

fişe takılı cihazlar elektrik harcarmı

Elektrik Tüketimi, kullanım koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ev yada Fabrika gibi yerlerde, ne kadar çok alet çalışırsa, o kadar çok tüketim olur. Buda aylık olarak Faturaya yansır. Evde Elektrik tüketiminin ” Volt” olarak değerini düşünürsek eğer, 220V olarak bir tüketim olur. Yani çalışan cihazların Elektriğe akım olarak  dönüşme kapasitesi ” 220V” olarak hesaplanır. Kullanım detayları ve buna benzer tüketim de, V değeri olarak bu şekilde hesaplanır.

Televizyonun fişi elektriğe takılı ama televizyon kapalı olursa Elektrik Tüketir mi? 

İnsanların aslında sürekli aklında olan ve devamlı sordukları bir soru. Volt değeri düşünüldüğü zaman, eğer cihaz kapalı duruyor ama Fişe takılırsa, burada Enerji açığı meydana gelir. Yani, cihazlar kapalı olsa da, Fiş Elektrik akımının Volt olarak geçtiği yere takılı olduğu için, Elektrik enerjisi üretir. Bu nedenle de Elektrik yazmaya devam eder.

Bu açıdan düşünüldüğünde, kullanmadığınız zamanlarda, Kabloları akımla iletişimlerini kesinlikle kesin. Eğer bu şekilde yapmazsanız, Volt olarak azda olsa işler. Bunu aya böldüğünüz zaman, birike birike su olur misali, Faturaya da yansır. Çalışmayan cihazların Fişlerini çekin. Özellikle akşam yatarken bazıları televizyon, Bilgisayar, Şarjlar ve diğer cihazların fişlerini takılı olarak bırakıyor. Bu şekilde duran elektrik fişleri V değerini azda olsa yükseltir. Aylık düşündüğünüz zaman, Normal bir günde 20 Tl elektrik harcaması oluyorsa, Çalışmayan cihazlar yüzünden 25 TL olur. bunu iyi düşünerek hareket edin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu