Bilim ve Teknoloji

Huawei kendi kendine 1 saat geri alıyor?

Telefon saati kendi kendine saati 1 saat geri alıyor! Otomatik saat ayarını nasıl kapabilirim diye araştırma yapıyorsanız bu yazımızın size oldukça faydası olacaktır.

Bildiğiniz üzere artık saatleri geri almıyoruz. Fakat teknolojik cihazlar sizden habersiz otomatik olarak saati geri almaktadır. Genellikle bu sorunlar bilgisayar ve akıllı telefonlarda karşılaşılmaktadır.

Telefonumun saati kendi kendine 1 saat otomatik geri alıyor ve artık saati ayarlamaktan sıkıldım diyorsanız bu yazımızın size oldukça faydası olacaktır.

Aşağıdaki anlatımı Huawei Honor 7 modeline göre yaptık. Fakat Huawei harici diğer telefonlarda da bu şekilde ayarlama yapmanız gerekmektedir.

Bazı ziyaretçilerimiz resimli anlatım isteyeceği için sizlere 3 adımla resimli anlatmak istedik.

İlk olarak telefonunuzdan ayarlar menüsüne girdikten sonra sayfanın aşağısında, resimde gözüktüğü gibi “Gelişmiş Ayarlar” bölümün gireceksiniz. Yazımızın başında dediğimiz gibi Gelişmiş Ayarlar sekmesi Huawei içindir. Diğer markalar direk olarak Tarih Saat bölümü olabilir.

“Gelişmiş Ayarlar” sekmesine girdiğinizde aşağıdaki gibi “Tarih ve Saat” bölümünü göreceksiniz. Son adım için bu kategoriye giriş yapınız.

Son adım olarak aşağıdaki resimde gözüken kırmızı alan içindeki ayarlamaları sizde yapmanız gerekmektedir. “Otomatik tarih ve saat” ayarını kapatmanız gerekiyor. Eğer kapatmazsanız telefon saat 1 saat geriye alacaktır. Saat dilimi olarak “+3 saat” seçmeniz gerekiyor.

Bazı marka ve modellerde +3 saat İstanbul’u bulamayanlar herhangi bir +3 saat dilimini seçmesi yeterli olacaktır. Sormak istediğiniz her türlü soruyu bize yorum yazarak gönderebilirsiniz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu