Bilim ve Teknoloji

Galaxy M20 teknik özellikleri ve fiyatı

Güney Kore teknoloji lideri Samsung, uzun zamandır sızıntıları ortada gezen Galaxy M serisi tanıtıldı.

Galaxy M10 ve Galaxy M20 olarak iki farklı model tanıtıldı. Samsung’un çentikli ekran tasarımı ile M serisi uygun fiyatta akıllı telefon deneyimi sunmayı hedefliyor.

Biz bu yazımızda Galaxy M20 teknik özelliklerinden bahsetmek istiyoruz.

Galaxy M20 ekran özellikleri

Bu modelde 6.3 inçlik oldukça tatmin edici seviyede büyük ekranı bulunuyor. 409 PPI Piksel yoğunluğunda ve PLS TFT ekran teknoloji tercih edilmiştir. Çentikli ekran tasarımı ile ekran/gövde oranı % 83.62’dir. Ekran büyük olduğu için 5000 mAh’lık bir batarya kullanılıyor.

Galaxy M20 performansı nasıl?

Giriş seviyesinde bir telefon olduğunu yazımızın başında söylemiştik. 1.8 Ghz hızında 8 çekirdekli Samsung Exynos Series 7904 chipset yer almaktadır. 3 GB RAM ile akıcı bir kullanım hedeflemektedir. 32 GB’lık dahili depolama hafızası bulunurken bu hafıza bana yetmez derseniz hafıza kartı ile kapasitesini artırabilirsiniz.

Galaxy M20 kamera özellikleri

13 MP ana arka kamerası, 5 MP çözünürlüğünde ikinci arka kamera bulunmaktadır. Bu ikinci arka kamera esktra geniş açı sağlamaktadır. Selfie kamerası ise 8 MP’dir.

Galaxy M20 diğer özellikleri

4.5G olarak CAT 12 kullanılmıştır. Yani saniyede 600 Mbps indirme hızını yakalayabilirsiniz. Android 8.1 Oreo sürümü ile yüklü gelecektir. Android 9.0 Pie sürümü alıp almayacağı konusunda herhangi bir net bilgi bulunmuyor. Ayrıca Galaxy M20’de radyo özelliği olduğunu hatırlatalım. Parmak izi okuyucusu ile segmentine göre oldukça güçlü bir telefon olduğu dikkat çekmektedir.

Galaxy M20 modeli Türkiye’ye gelip gelmeyeceği konusunda herhangi bir net bilgi bulunmuyor. Galaxy M20 yurtdışında 850 TL civarlarında satılacaktır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu