Bilim ve Teknoloji

Facebook profil fotoğrafına kimler baktı?

Dünya üzerinde birçok farklı sosyal medya bulunsa da bunların içinde en çok kullanıcıya sahip olanı açık ara ile facebook platformudur.

Bunun nedenleri arasında ise ilk olarak bu tarz bir sosyal medya olması ve kullanıcıları tarafından oldukça beğenilen bir uygulama olması gelmektedir. İnsanların rahatlıkla başka insanlar ile iletişim kurabilmeleri, resimlerini paylaşabilmeleri, anılarını anlatmaları ve paylaşmaları aynı zamanda mesajlaşabilmeleri oldukça beğenilmesine neden oldu. Hal böyle olunca da insanların aklına değişik sorular takılmaya başladı ve bu soruların en başında facebook profilime kim baktı? Sorusu geldi.

Arama motorlarında büyük bir aranma hacmine sahip olan facebook profilime kim baktı? Sorusuna ise cevap bulmanız tam net olmasa da biraz mümkün gibi.

FACEBOOK PROFİLLERİNE BAKILABİLİR Mİ?

Her gün insanlar facebook üzerinde toplamda 80milyonu aşkın kişinin profillerini ziyaret etmektedirler. Bu veriler 2016 yılı verileridir. Şu anda daha fazla olması mümkündür. Bunun nedeni ise 2018 yılında 2 milyardan daha fazla insanın facebook kullanıcısı olarak bu sosyal medya mecrasına katılmasından kaynaklı.

Ancak bu insanlar bu kadar profili gezerken kullanıcıların akıllarına takılan acaba bugün facebook profilime kim baktı şeklinde ki sorulara tam net cevap verilememektedir. Facebook politikalarında yer alan gizlilik ibaresi nedeni ile bunun hakkında kimse net bir bilgiye sahip değildir. Bu tarz programlar piyasada vardır, ancak bu programlarında net cevap vermesi mümkün değildir. Programlar ancak en fazla etkileşimde olduğunuz kişileri bulup size sunabilirler bu neden tam anlamı ile facebook profilime kim baktı sorusunun cevabını bulamamaktayız.

FACEBOOK PROFİLE KİMLER BAKABİLİR?

Facebook profilinize kimlerin bakabileceği konusunda inisiyatifi facebook sizlerin eline vermiştir. Profil ayarlarınızdan görünürlüğünüzü ister herkese açabilir, isterseniz sadece arkadaşlarınız görebilecek şekilde ayarlayabileceğiniz gibi tamamen gizli konuma da getirebilirsiniz. Bu durumu seçtiğinizde sizin profilinize erişmek isteyen bireyler sadece isim soyisim ile profil resminizi görüntüleyebilecek ve profil içeriğinize erişemeyeceklerdir.

Facebook profilime kim baktı diye Google ve arama motorlarında arama yapacak olursanız karşınıza çıkan ponzi adı verilen sahte sitelere kesinlikle gerçek bilgilerinizi vermeyiniz. Bunların çoğu sahte ve Facebook profil bilgilerinizi elinde tutmak için kayıt eden sitelerdir. Dediğimiz gibi profilinize bakanları tam anlamı ile öğrenmeniz Facebook gizlilik politikaları gereği imkansızdır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu