Bilim ve Teknoloji

2017 yılın en iyi su geçirmez telefonları

Eğer tabiri caizse ‘sakar’ biriyseniz veya akıllı telefonunuzu klozete atacaklarından habersiz ufak çocuklara veriyorsanız, su geçirmez telefon almanız muhakkak akıllıca bir seçim olacaktır. Tabii bu sayede aynı zamanda banyoda televizyon izleyebilir veya su altında çekim yapabilirsiniz.

Şu anda giriş seviyesi olanlar haricinde pek çok Sony telefonu su geçirmez durumda. Aynı zamanda Samsung, hatta Apple dahi su geçirmez modeller sunmaya başladı. Maalesef yeni Google Pixel ise tam anlamıyla su geçirmez olmadığı için bu listede yer almıyor. Ayrıca HTC de HTC 10 Evo modeliyle su geçirmez bir cihaz çıkardı ve ilerleyen zamanlarda bu da listeye eklenecektir.

Buna rağmen, tüm su geçirmez telefonlar tamamen aynı tipte değil ve farklı modellerde, farklı koruma seviyeleri mevcut. Kimisi sadece sıçramalara karşı dayanıklıyken, kimisi de 1-2 metreye kadar suyun altında sorunsuz şekilde durabiliyor. IP sertifikalarıyla belirlenen bu durum, elbette daha yüksek seviye cihazlarda daha başarılı olarak karşımıza çıkmakta.

Yeni nesil su geçirmez telefonlar

Araştırma şirketleri tarafından yayınlanan raporlara göre, cep telefonlarının yüzde 35.1’lik kısmı, su temasından ötürü tamire veriliyor. Dolayısıyla, cihazların su geçirmez olması oldukça önemli ve 2018 yılına kadar da pek çok marka, bu sertifikalarla cihaz üretimine geçecektir. Peki şu anda alınabilecek en iyi su geçirmez telefon modelleri hangileri?

1. Samsung Galaxy S7 edge

s7 edge

Her ne kadar biraz eski gibi gözükse de, Samsung Galaxy S7 edge hâlâ piyasadaki en iyi akıllı telefon modellerinden ve su geçirmezlik konusunda da en iyi çözüm. Birçok yönüyle teknoloji harikası olan cihaz, dayanıklılık konusunda da bir o kadar başarılı.

2. Samsung Galaxy S7

galaxy s7

Tıpkı Edge gibi, bir düşük model olan Samsung Galaxy S7 de bir o kadar başarılı ve suya dayanıklı. Batarya ömrü ve çıkarılabilir hafızası bir yana, su geçirmeme konusunda da en iyi alternatiflerden.

3. Apple iPhone 7

iphone 7

Apple da artık yeni iPhone’lar ile su geçirmez teknolojiye geçiyor ve iPhone 7 bunun en iyi örneği. Biraz pahalı olsa da, hem teknoloji, hem dayanıklılık manasında iPhone 7 tercih sebebi.

4. Sony Xperia XZ

xperia xz

Sony zaten bu işin ilk mimarlarından ve XZ ile de dayanıklılığa önem vermeye devam ediyor. Üstelik telefon her yönüyle son derece başarılı, iPhone 7 veya Google Pixel gibi rakiplerine karşılık da daha ucuz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu