Araba Haberleri

Marş Motorunun Çalışmama Nedenleri

Marş motoru hakkında sizlere detaylı bir bilgi vermek istiyoruz. Aslında bu bilgiyi bize bir sorusunu yanıtladığımız ziyaretçimiz hediye olarak göndermiştir. Bizde bu yazıyı yayınlayarak diğer kişilerin fayda sağlamasını istiyoruz. Sizlerinde bize göndermek istediği bir yazı varsa yorum yazarak veya info@teknoscrool.com sayfamıza göndererek iletebilirsiniz.

Çeşitli küçük motorları mesela; jeneratörleri harekete geçirirken krank mili kasnağına bağlı olan bir ipin çekilmesiyle motosikletler yapıldığı gibi ayakla pedala basılarak ilk başlangıç yapılmış olur ve burada marş motorunun yapacağı iş yapılmış olur. Marş motoru, aküden aldığı elektrik enerjisiyle çalışan ve araç motorunu ilk başlatan, harekete geçiren sistemdir. Araç kontağının çevrilmesiyle harekete geçen marş motoru, krank miline bağlı konumda bulunan volan dişlilerinin dönmesini, hava ve yakıt karışımının motora akmasını ve pistonların ilk hareketini yapmasına olanak sunar. 

Marş Motorlarının Enerji Tüketimi

Normal bir aracın en yüksek derecede enerji harcayan parçası marş motorudur. Bu sebeple marşa basıldığında aracın iç ışıklandırma ve far sistemlerinde bir kısılma meydana gelir. Bundan ötürü marş motorunun tavsiye edilen çalıştırma süresi azami olarak 10 saniye kadardır. Eğer 10 saniyeden fazla bir süre çalışırsa bütün aküde bulunan elektriği boşaltabilir. Genellikle marş motorlarının asıl amacı pistonları harekete geçirmek olduğundan dolayı yapımında hafif malzemeler kullanılır. Yani bu durum da marş motorunun uzun süreli olarak kullanıma uygun olmadığı sonucunu ortaya çıkartır. Önemli bir nokta da, marş motoru kesinlikle motor hareket halindeyken çalıştırılmamalıdır. Aksi takdirde volan dişlileri büyük hasar görebilir.

Marş Motorunun Çalışmama Nedenleri

– Marş motoru arızalanmış veya hasar almış olabilir.

– Marş motorunun şase bağlantı noktaları gevşemiş olabilir.

– Yine marş motorunun şase bağlantı kısımları gevşemiş olabilir.

– Akümülatör kutup başları pas tutmuş olabilir.

– Akü kutup başları gevşemiş ya da çıkmış olabilir.

– Akü elektriği boşalmış olabilir.

Marş Motoru Çalışıyor Fakat Motor Çalışmıyor ise;

Marş dişlisi veya volan dişlisi aşınmış olabilir. Yakıt sistemi ve ateşleme sisteminde arıza çıkmış olabilir. Marş motorunu başlatmada akünün yetersiz kaldığı durumlarda başka bir arabanın aküsüyle paralel bir şekilde bağlanan takviye kabloları sayesinde motor çalıştırılır. Eğer bu şekilde de çalışmıyorsa kontak çevrilerek ve araç itilerek belirli bir müddet hızlandırılır. Ve debriyaj bir anda bırakılarak motorun çalışması sağlanır. Ancak bu her zaman son çare olmalıdır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu