Genel

Beden Dili Nedir? Beden Dilinin Önemi

Beden dili günümüzde iletişimin olduğu her alanda kullanılmakta ve önemini de sürekli arttırmaktadır. Duygu, düşünce ve kişilerin o anki ruh yapısını anlatmasından dolayı, beden dilini çözebilen kişiler en zor insan yapısı ile bile rahatlıkla iletişim kurabilmektedir.

Beden dili en kısa tanımı ile sözel yani konuşma olmadan yapılan bir iletişim biçimidir. Bu iletişim çeşidinde, jestler, mimikler ve vücut hareketleri kullanılmaktadır.

İletişimde Beden Dili Neden Önemlidir?

Esas itibarı ile beden dili kullanılmadan nerede ise hiçbir iletişim yapılamamaktadır. Karşı tarafın beden dilini anlayarak aslında esas niyet ve fikrini çözebildiğimiz gibi kendi beden dilimizi kullanarak da düşüncelerimizi karşı tarafa daha rahat anlatabiliriz.

Ayrıca beden dili sayesinde bizi dinleyenlerin sıkılıp sıkılmadıklarını, konuya olan ilgilerini ve fikirlerimize katılıp katılmadıklarını da anlamak mümkün olmaktadır. Özellikle konuşmacılar, dinleyici toplulukların beden dillerini iyi izleyerek, kendi beden dillerini ve ses düzeylerini ayarlayarak, daha çok ilgilerini çekmeyi başarabilir. Beden dili her alanda kullanılabilmektedir, bir iş başvurusu yaparken, ders anlatırken, çocuk yetiştirirken veya bir toplumu yönetirken gibi insanlarla iletişim olduğu her yerde bu dil etkili olarak kullanılabilir. Hatta hayvanlarla iletişim de bile beden dili çok önemlidir.

Beden Dili Hangi Ögelerden Oluşmaktadır?

Beden dilini oluşturan ögeler arasında; yüzde oluşan mimikler, gözlerin ve kaşların hareketleri, vücudun duruş biçimi ve hareket tarzları, el ve ayakların hareket e duruş biçimleri ile karşı tarafa olan mesafe gibi birçok konu bulunmaktadır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu