Genel

Bal ile Yoğurt Karışımının İnsan Sağlığına 8 Faydası

Yoğurt, vücudunuzun virüs ve bakteri ataklarını önlemeye yardımcı olan bir içecek olur. Yoğurt birçok vitamin ve mineral içerdiğinden dolayı yenmesi halinde bağışıklık sistemindeki direnci artırır.

Bal vitaminler, mineraller ve diğer besin maddeleri gibi sağlıklı besinler içerdiğinden vücudun metabolizmasını da artırmaktadır.

Beyaz Kan Hücrelerinin Performansını Destekler

Yoğurt iyi probiyotikler içerir. Sindirim sistemi için sadece yararlı değil, aynı zamanda beyaz kan hücrelerinin performansını daha iyi desteklemek için de probiyotikler kullanılmaktadır. Beyaz kan hücreleri çok önemlidir, çünkü örneğin toksinler yiyip kandaki enfeksiyonlarla mücadele etmek gibi bir görev vardır. Bu nedenle yoğurt içmek hastalığa karşı savaşmanıza yardımcı olacaktır.

Bal da kemoterapi nedeniyle oluşan beyaz kan hücrelerinin sayısının azaltılmasını önlemek için kullanılabilir. Küçük bir deneyde, kemoterapi sırasında günde iki çay kaşığı bal tüketilmesi ile nötropeni riski taşıyan kanser hastalarında görülen beyaz kan hücrelerinin azalmasının durdurulabileceği ispatlanmıştır

Yanıkların ve Yaranın Tedavisinde Kullanılır

Yanık olduğu durumlarda su ile sulamak yerine, üstesinden gelmek için yoğurt kullanmayı deneyin. Yoğurt ile zeytinyağı karışımı kullanabilirsiniz, ardından yanıktan etkilenen bölgede uygulayın.

Yoğurt benzer şekilde, bal da yaraları kaldırmak için güvenilebilir. Yapılan araştırmaların sonucuna göre, balın yarada bulunan çeşitli bakterileri öldürmek için kullanılabileceğini açıkladı. Diğer çalışmalar da, balın yaralı bölgeye bal uygulamasından sonra bir hafta içinde balın sterilize edebildiğini göstermiştir.

Kemiklerin Sağlıklı Tutulmasına Katkı Sağlar

Yoğurtta bulunan kalsiyum ve D vitamini içeriği, kemiklerin sağlam ve sağlıklı olmasını sağlar. Bu nedenle yoğurt tüketerek, osteoporoz gibi kemik problemlerinden kaçınırsınız. Yoğurt, doğal olarak kemik erimesini önlemeye yardımcı olan bir gıda olduğundan dolayı, bebeklik zamanından beri almaya başlarsanız oldukça faydalı olmaktadır.

Sindirim Sisteminizin Sorunsuz Bir Şekilde Çalışmasına Yardımcı Olur

Yoğurtta bulunan probiyotikler, sindirim sisteminin başlatılmasında rol oynamaktadır. İyi bakteriler olan probiyotikler, yiyecek sindiriminde bağırsak performansına yardımcı olurlar. Yoğurt çok probiyotiklere sahiptir. Yoğurt tüketmek, sindirim sisteminize sorunsuzca yardımcı olmaktadır.

Tansiyon Düşürücüdür

Hipertansiyondan veya yüksek tansiyondan muzdarip olanlarınız için, kan basıncınızı düşürmek için bir içecek olarak yoğurda güvenebilirsiniz. Bunun nedeni, yoğurtta görevli olan potasyum içermesi nedeniyle mümkündür. Sabahları meyve suyu veya süt yerini değiştirmek için yoğurt canlandırıcı bir içecek olabilir.

Mantar Enfeksiyonlarını Önleme Etkin Rol Oynar

Yoğurt, anti bakteriyel özelliklere sahiptir ve asit ile mantar enfeksiyonlarını önleyebilir. İçme yoğurdu, vücudunuzun mantar enfeksiyonu tehlikesinden uzak durmasına yardımcı olacaktır.

Bağırsak Hastalıklarının Tedavisini Yapar

Yoğurt kimyasal karışımların bir sonucudur, çünkü yoğurt bağırsakların korunması için iyi bir içecektir. Bağırsak hastalığına neden olan ve yaralanmaya neden olan baharatlı veya asitli gıdalar yerseniz derhal yoğurt yiyerek çözüm aramalısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu