Genel

Avea Findeks Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kredi notu, kredi veya kredi kartı gibi bankacılık ürünleri kullanma yoğunluğuna ve düzenli ödenip ödenmemesine bağlı olarak ortaya çıkarılan bir karnedir.

Bir başka deyişle ödeme performansınızı ve kullanım ya da geçmişinizi gösteren bir skordur diyebiliriz. Bu kredi puanı 0-1900 arası bir değer olmakla beraber, sizin kredili bankacılık ürünlerini kullanabilip kullanamayacağınızı belirler.

Puanınız 1900’a ne kadar yakınsa kredi ya da kredi kartı kullanabilme şansınız o kadar artar. Aynı şekilde bu şansınız, puanınız 0’a ne kadar yakınsa o kadar az demektir. Her bankanın da kendine göre belirlenmiş bir kredi puanı aralığı vardır. Bankalar bu belirledikleri puana göre kredi verdiklerinden, orta derecede ya da az riskli bir kredi notuna bazı bankalar kredi verebiliyorken, bazı bankalar ise bu not iyi durumda olmadıkça kredi ürünleri için kullanım hakkı vermeyebilir. Bu kredi notunu öğrenebilmeniz için birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de, Avea Findeks Kredi Notu Sorgulama hizmetidir.

Avea Findeks Kredi Notu Sorgulama Servisi Nasıl Kullanılır?

Avea, yani Türk Telekom mobil operatöre sahipseniz Findeks kredi notu sorgulama işleminizi direkt olarak SMS yoluyla gerçekleştirebilirsiniz. Telefonunuzun mesaj bölümüne TC kimlik numaranızı yazdıktan sonra bir boşluk bırakarak doğum yılınızı yazarak 1122’ye göndermeniz yeterli olacaktır. Sonrasında ise 2-3 dakika içerisinde gelen mesaj ile güncel olarak Findeks’te kayıtlı bulunan kredi puanınızı öğrenebilirsiniz. Kredi veya kredi kartı başvurusu yapmadan önce kredi notunuzu öğrenerek, aksi bir durumla karşılaşmamanız adına eğer notunuz düşükse öncelikle bunu yükseltip, gerekli diğer eksiklikleri giderdikten sonra kendinizden emin bir şekilde derhal başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bilmelisiniz ki emin olmadığınız ve sonucunda red cevabı aldığınız her başvuru findeks kredi notu sicilinizi olumsuz yönde etkileyecektir.

Avea Findeks Kredi Notu Sorgulama Servisi Ücretli midir?

1122 numarasına mesaj gönderme suretiyle kredi puanınızı öğrenebildiğiniz bu servis ücretlidir ve 9 TL karşılığında hizmet vermektedir. Kullanım anında sizden alınacak olan tutar mobil hattınızda bakiye olarak gözükerek faturanıza eklenmektedir. Eğer hattınız faturalı değilse de mesajı göndermeden önce hattınızın içerisinde kredi notu sorgulama işlemi için verebileceğiniz bir 9 TL bulunduğundan emin olmalısınız.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu