Genel

Cryptolocker Virüsü

Cryptolocker virüsü nasıl temizlenir sorusunun yanıtı veriliyor.

Son derece tehlikeli olan Cryptolocker korunmanız gereken virüsler arasında. Cryptolocker virüsü nasıl temizlenir sorusunun yanıtına göre hareket ederek, mevcut olan tehlikenin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Sunulan detaylara göre hareket etmeniz halinde, sorun yaşamadan virüsün etkisinden kurtulma şansı elde edeceksiniz.

Cryptolocker Virüsü Nedir?

Virüs nedir? Bakıldığında direkt olarak bu virüsün masaüstüne bir dosya şeklinde gelmiş olduğunuz göreceksiniz. Açıldığında ise şifrelenmiş olduğunu göreceksiniz. Böyle bir durumda bilgisayarınızın hem donanım hem de yazılım anlamında tehdit altında olduğunu bilmelisiniz. Bilgisayarınızı korumak için yapmanız gereken tarayıcılar üzerinden virüsleri tespit etmek olabilir. Bu ilk akla gelenler arasındadır.

Sıkça sorulan nedir sorusuna verilecek olan yanıt, bu virüsün hem hızlı yayılan hem de şifreli olan bir virüs olduğudur. Şifreli bir dosya halinde geldiğinden korunmanız da son derece güç olacaktır. Değerlendirmenizi yapabilir virüsten korunmak için gerekli adımı atabilirsiniz. Virüslerin bulaşması kolay olduğu bir çeşidi olduğundan korunmak için ilk akla gelen web siteleri üzerinden aktarmalara dikkat etmek ve her linke tıklamamak olacaktır. Buna dikkat etmeniz durumunda Cryptolocker virüsü etkisi nasıl olur sorusuna verilen yanıta göre hareket etmeniz gerekiyor. Sorun yaşamamak adına direkt olarak virüsü incelemeniz önerilir. Değerlendirin ve taramalar ile korunmak adına gereken özeni gösterin.

Virüsten Nasıl Korunuruz?

Virüslerin bilgisayarınıza bulaşmadan önce yapmanız gereken direkt olarak taramalar ile korunmak olacak. İndirdiğiniz bir virüs programı ile günlük olarak taramalar yapabilirsiniz. İndirilen dosyaların taranması ve buna benzer işlemler ile korumanın sağlanması mümkün. Bunun dışında direkt olarak korunma için siz de kontrollü davranabilirsiniz. Gelen mailler, indirilen dosyalar, açılan web siteleri, tıklanan reklamlar ve çok daha fazlası bu virüs için tehlikeli olabilir. Bu sebeple Cryptolocker virüsü nasıl silinir nasıl korunuruz gibi soruların yanıtı, tamamen korunma amaçlı gerekenin öncesinde yapılması ile olacak. Sonrasında ise bilgisayarınıza format atmak ve tamamen virüsten korunmak şeklinde olması mümkün.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu