Bilim ve Teknoloji

Xiaomi galeri, whatsApp, mesaj ve uygulama şifreleme

Akıllı telefonlarda genellikle kullanıcılar gizli ve kişisel bilgi, fotoğraflarını şifrelemek istemektedir. Bu yazımızda sizle Xiaomi galeri şifreleme, WhatsApp, mesaj, v.s. uygulamaları şifreleme konusunda bilgi vermek istiyoruz. Sitemizi takip ediyorsanız Xiaomi Pocophone F1 kullanıcısı olduğumuzu hatırlarsınız. Xiaomi arayüzü ola MUIU son sürümü kullanan kişiler aynı şekilde şifreleme özelliğini kullanabilecektir.

Xiaomi uygulamalara şifre nasıl koyulur?

İlk olarak telefondan “Ayarlar” bölümüne geçiş yapınız.

En alttan ikinci sırada “Uygulama kilidi” bölümüne giriniz.

Bu bölüme girdiğinizde şifreleme yapabileceğiniz uygulama ve diğer dosyalar gözükmektedir. Örnek olarak size fotoğraf ekledik.

Yukarıdaki gözüktüğü gibi şifrelemek istediğiniz uygulamaları seçtikten sonra “devam” tuşuna basınız.

Devam tuşundan sonra telefon size “desen kilidi” belirlemenizi isteyecektir. Desen kilidi seçimini yaptıktan sonra aşağıdaki fotoğraf gibi Xiaomi güvenlik için size oturum açmanızı önerecektir. Xiaomi desen kilidini unuttuğunuzda bu açmış olduğunuz oturum ile şifrenizi sıfırlayabileceksiniz.

Fotoğrafta gözüktüğü gibi “şimdi değil” sekmesine basarsanız riski kabullenmiş olursunuz. Desen kilidinizi unutmamanızı öneririz. Artık belirlemiş olduğunuz uygulamalara girerken telefon size şifre soracaktır. Bu sayede sizden başka kişiler telefonu rahatça kurcalayamazlar.

Eğer uygulama şifresini kaldırmak istiyorsanız yukarıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

Eğer yukarıdaki anlatımları yapamayan olursa bize yazarsanız size video çekip mail adresinize yada bu konu içerisine ekleyebiliriz. Xiaomi hakkında sormak istediğiniz bir soru olursa bize yorum yazarak gönderebilirsiniz.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Xiaomi redmi note 8 aldık ama mobil veriyi su gibi içiyor bunu nerden nasıl ayarlayabiliriz

  2. Günaydınlar kızıma xiami redmi 8 aldık ıgulamalara şifre koymak istiyoruz ama bi türlü yapamadık vidyo atabilirmisiniz saygılarımla

  3. Sevgi hanım,

    Maalesef youtube hesabımıza erişemediğimiz için video atamıyorum. Ama yazdıklarımızı tekrar gözden geçirdik ve adım adım doğrudur.

  4. merhaba inanamıyorum bende eski samsung j7 var, bırkaç uygulamayı ben kıtlıyorum ama kullanmadıgım program kalmadı nefret edıyorum sureklı temızlemek ıstıyor soru soruyor bu programlar, xiaomi de boyle sıstem mı kurmuslar gözlerım yaşardı ya. eskı tabı benım telefon sımdı samsung da yenılerınde yapmıstır sistemı. xiaomi note 9 da var mı bu sıstem ? tesekkurler yazınız guzel

  5. Merhaba bende böyle yaptim ama uygulamadan çıkıp tekrar girince şifre istemiyor her giriş yaptığımda şifre istesin istiyorum bu arada böyle bir özellik vardı telefonumda bugün format attım ondan sonra düzelmedi lütfen yardımcı olur musunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu