Bilim ve Teknoloji

İnstagram Yorum – Beğeni ve Takip Engeli nasıl kaldırılır?

Günlük hayatta en sık kullandığımız uygulamaların başında gelen İnstagram üzerinde merak ettiğiniz değişiklikleri sizlere buradan açıklamak istiyoruz.

Son yıllarda oldukça fazla kişi tarafından kullanılan ve her geçen gün kullanıcı sayısı artan İnstagram’da zaman içerisinde engellediğiniz kişilerin engelini nasıl kaldıracağınız konusunda izlemeniz gereken adımları buradan açıklamak istiyorum.

İnstagram Yorum Beğeni Engeli Kaldırma

Özellikle zaman içerisinde bazı kullanıcıların bizleri rahatsız etmesi, bu kişileri engellememize neden olmaktadır. Canlı yayın yaptığımız sırada veya paylaşımlarımız sırasında can sıkıcı yorumlar atan bu kişileri engelledikten sonra nasıl geri engel kaldıracağımıza değinmek istiyorum.

Engelini kaldırmak istediğiniz kişinin ismini yazdıktan sonra karşınıza çıkan menü içerisinde bu kişinin engelini kaldır seçeneği karşınıza otomatik olarak çıkacaktır. Özellikle burada bu seçeneği aktif olarak seçtikten sonra artık bu kullanıcının yaptığı yorumlar ve beğeniler artık sizlere ulaşacaktır.

Bir diğer Yorum engeli kaldırma yöntemi de sizlerin uzun süre attığı yorumlardan sonra yediğiniz engel olacaktır. Özellikle reklam yapan ve bazı kullanıcılara çok fazla yorum atanları İnstagram’ın otomatik olarak engellediği günümüzde bu sorundan kurutulmak için bir yöntemin bulunduğunu belirtmek istiyorum. Bunun için yapmanız gereken adımı buradan açıklamak istiyoruz.

İnstagram’dan yediğiniz yorum ve beğeni engelini kaldırmak için öncelikle İnstagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Ana menü içerisine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan menünün en üst kısmı içerisinde yer alan üç nokta işaretine tıkladıktan sonra yorum kaldırma işleminin ilk adımını atmış oluyoruz.

Engelli olup olmadığınızı anlamak içinse yapmanız gereken herhangi bir arkadaşınıza veya takip ettiğiniz kişinin yorum bölümüne yorum attığınız zaman “Geçici olarak Engellendin” diye bir uyarı alıyorsanız, bu sizin engel yediğinizi gösteren bir ikaz olacaktır. Ancak burada telaş yapmanıza gerek yok. Çünkü son derece basit bir yöntem ile bu can sıkıcı durumdan kurtulma fırsatını yakalamış olacaksınız.

Yorum attıktan sonra karşımıza çıkan uyarı ekranının ekran görüntüsünü alarak işleme başlıyoruz. Aldığımız bu ekran görüntüsünü daha sonra göndereceğimiz için elimizin altında bulunması soon derece önemlidir.

Sonra sağ üst köşede bulunan iç nokta işaretine tıkladıktan sonra karşımıza çıkan menü içerisinden “DESTEK “ menüsüne giriş yapıyoruz. Destek menüsü içerisinde yer alan “ Sorun Bildir “ kısmına tıkladıktan sonra karşımıza çıkan menü içerisinde bu sefer İnstagram yorum ve Beğeni engelini kaldırmaları için gerekli olan adımları atıyoruz.

Tıkladıktan sonra karşımıza çıkan menü içerisinde “ Spam ve Kötüye Kullanımı Şikayet et “ seçeneği, “Görüş Bildir” Seçeneği ve “ Sorun Bildir “ seçenekleri karşımıza çıkmaktadır.

Sonra “ Sorun Bildir “ kısmına giriş yaptıktan sonra karşımıza hangi konu için sorun bildirimi yapacağımız tarzında belli başlı konular gelecektir Burada bizim için önemli olan kısmın Beğeniler ve Yorumlar olmasından dolayı bizim seçeceğimiz seçenek bu yüzden Beğeni ve Yorumlar kısmına tıklamak olacaktır.

Bu işareti tıkladıktan sonra ileri tuşuna basıyoruz ve bu sefer karşımıza çıkan menü içerisinde bizden herhangi bir fotoğraf yüklenmesi istenecektir. Bu sefer ilk başta çekmiş olduğumuz ekran görüntüsüne Galeri menüsünden ulaşarak buraya yüklüyoruz.

Yüklediğimiz ekran görüntüsü resminden sonra uygun bir dille İnstagram yöneticilerine Yorum ve Beğeni engelinin kaldırılması konusunda mesaj atıyoruz. Bu mesaja kısa süre içerisinde cevap verecek olan İnstagram yöneticilerinin muhtemelen kısa süre içerisinde sizin bu isteğine cevap vereceğini ve artık engelinizi kaldıracağını da açıklamak istiyoruz. İşte merak ettiğiniz İnstagram beğeni ve Yorum kaldırma işlemi.

Geçici engellendin uyarısı (İnstagram)

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

22 Yorum

  1. Ben ilk kez beğeni engeli yedim ve 5 kere de fotoğraf beğenmeye çalıştım instagrama mail de attım ne zaman engel kalkar

  2. Takip engelim günlerdir kalkmıyor ne denediysm olmadı erişim engeli de var sanırım lütfen yardımcı olur musunuz

  3. Takip etme ve beğeni engelim günlerdir kalkmıyor ne denediysm olmadı erişim engeli de var sanırım lütfen yardımcı olur musunuz. Takip ve beğeni engelim kalkmıyor 3 hafta oldu hala engelim kalmıyor. Allah aşkına bu engeli kaldırın yeter artık. ben hiç birşey yapamıyorum. Beni mağdur duruma düştüm. yeter artık yeterrrrrr.

  4. İşlem Engellendi
    Bu işlem engellendi. Lütfen daha sonra tekrar dene. Topluluğumuzu korumak için bazı içerikleri ve işlemleri kısıtlıyoruz. Hata yaptığımızı düşünüyorsan bize bildir. bana böyle diyor foto beğeni ve takip etme engeli

  5. Engelimi kaldirir misiniz? Siz benim engelimi kaldirin ben sizin nelerinizi kaldiririm bi bilseniz. Hadi ne duruyosun gel kaldırrr

  6. Takip etme engeli ve begeni engeli yedim kaldırın bu 4 kere oldu ama yeter ya

  7. Merhaba lütfen benim istigiram engelim var hem yorum hem takipte hemde beğen de engel yedim kaldirirmisiniz.

  8. Sibel hanım bizim İnstagram üzerinden birşey yapmıyoruz. Hizmet yada bu tarz bir hizmetimiz yok

  9. 05.11.2019 kadar engel yediniz dio bugün ayın 6 si ama engeli hala kalkmamış hala kısmeti beğenmiyorum ve takip edemiyorum bi el atın ya

  10. Merhabalar. Normal instagram uygulamasından girdiğimde yaklaşık 3 gündür takip beğeni yorum yapamıyorum hiç bir şey yapamıyorum yani. Ama internetten chrome’dan girdiğimde beğeni yorum hepsini yapabiliyorum bu nasıl oluyor ne yapabilirim?

  11. Ya abi nolur beğeni takip ve yorum engelim var kaldırır misin lütfen hesabım :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu