Bilim ve Teknoloji

Çözüm: Facebook Türkçe ayarlanmıyor!

Aslında Facebook’un dil seçeneğini telefon üzerinden yani mobil uygulamadan ya da web sitesi üzerinden hesabınıza giriş yaparak da değiştirebilirsiniz. Buna rağmen Facebook Türkçe ayarlanmıyor üzgünüz! Şeklinde bir hata alıyor olabilirsiniz.

Herhangi bir nedenle Türkçe olarak kullandığınız Facebook ne olduysa artık İngilizce diline dönmüş olabilir, bu sorun bir nedenle yapmış olduğunuz değişikliklerden de kaynaklanmış olabilir.

Facebook’u Türkçe diline çevirmeye çalıştığınızda da bunu bir türlü yapamadıysanız, aşağıda size anlatılan işlemleri denemeniz önerilir.

Yoğun olarak kullanılan sosyal medya araçlarında uygulamaların orijinal olarak kullandıkları dil genelde İngilizce ve bu nedenle bir hata ile karşılaşıldığında yabancı dil bilmeyenler açısından çözümü zaman alabilmekte. Son zamanlarda kullanıcıların karşısına çıkan ve çözümü gereken sorunlardan biri de facebook turkce ayarlanamıyor sorunu.

Bu durumda yapmanız gereken şunlar;

* Facebook’a giriniz.

* Sağ üst köşede üst üste üç çizgi göreceksiniz ona tıklayınız.

* Alt sıralarda yer alan ayarlar ve güvenlik bölümüne tıklayarak ayarlara gidiniz.

* Ayarlara girdiğiniz anda karşınıza dil seçenekleri çıkacaktır, buna tıkladığınızda uygulamada ‘dillerden hangilerini ayarlamak istersiniz’ şeklindeki yazıya tıklayarak dokunduğunuzda diller sayfasına geçersiniz.

* Buradan Türkçe’yi bulup tıklayınız.

* Ardından sayfanın üst kısmında kaydet butonuna tıklayınız. Artık diliniz Türkçe olacaktır.

İkinci alternatif olarak bu işlemi web sitesi üzerinden de yapabilirsiniz. Bunun için Facebook’a girip hesabınızı açınız. Sonrasında sağ üst köşedeki aşağı doğru oka benzer işarete tıklayınız. Ayarları seçip sol tarafta yer alan dil seçeneğine tıkladığınızda burada karşınıza çıkacak Türkçe diline tıklayınız.

Eğer bu sorunu ayarlar üzerinden çözemiyorsanız sonuç almak için yapmanız gereken uygulamayı telefondan kaldırmaktır. Uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyiniz. Bu yükleme sonunda eğer dil yine Türkçe değilse VPN ya da DNS ayarlarına girerek Türkçe olarak yeniden indiriniz.

Mobil uygulama üzerinden dil değişmezse kullandığınız tarayıcı üzerinden m.facebook.com adresinden yukarıda sizlere ayrıntılı anlattığımız şekilde yaptığınız aynı işlemleri yapabilirsini

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu