Araba Haberleri

Abgas Werkstatt arızası nedir? Çözüm yöntemleri

Bu soru aslında uzun zaman önce gelmişti fakat araştırıp doğru düzgün bilgiler vermek için bekledik.

Soruyu gönderen ziyaretçimiz arabasında “Abgas Werkstatt” uyarısı aldığını ve bu soru hakkında bilgi istemişti. Büyük ihtimal biz bu soruyu yanıtlayasıya kadar arabanın tamirini yaptırmıştır ama biz yinede araştırdığımızda bilgileri vermek istiyoruz.

Bu arıza ilk olarak hem benzinli hem dizel araçlarda ortaya çıkabilmektedir. Bu arıza çıktığında genellikle araç turbosu devreye girmiyor ve araba çekişten düşmektedir. Araba gaz yemeyince haliyle tekliye tekliye gitmektedir.

İlk olarak bu şekilde aracı uzun süre kesinlikle kullanmayınız. LPG’li araçlarda bu sorunu yaşıyorsanız yakıt istenildiği düzeyde alınamadığı zaman bu arızayı alabilirsiniz. Yada yüksek devirlerde de bu sorunu yaşayabilirsiniz.

Bu arıza kodunu gördüğünüz de nokta atış çözüm yöntemi maalesef bulunmaktadır. Kirli yakıt, gaz kelebeği ve katalitik konvertör’de olan sorunlardan dolayı olabiliyormuş.

Dizel arabalarda turbo hortumunda ufak bir yırtık bile sorunu yaratabildiği için ilk olarak kontrol etmeniz gereken nokta olmasını söyledi bir ustamız.

Sonuç olarak geniş yelpazeye sahip bir arıza kodu olduğu için iyi bir usta bulmanızda fayda var. Genellikle ustalar şu parçayı değiştirelim şu parçayı takalım derken yapılan masraf binlerce TL ama sorunu çözülmeyenlerde olmaktadır.

Bu sorun ile karşılaşan ve nasıl çözdüğüne dair bize geri dönüş yaparsanız çok memnun oluruz. Bu sorun ile karşılaşanlara yol göstermiş olursunuz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Su sorun cort diye yolda giderken başınıza gelebilir 2006 midel wv Caddy 1.9 kombi aracımda basimiza geldi tamirciden cikmustik yolda puff diye bir ses geldi ardından uyarı sesi abgas werkstatt motor lambası yandı. Hemen durduk kaputu açtığımızda intercool borusunun cikmis oldugunu gordum hrmen hava borusubu taktim dogru tamirciye goturup bilgisayar bağlantısı ile hatayi sildirdik

  2. Arkadaşlar aracım volkswagen bora 2004 abgas werkstatt diye bir arıza lambası musallat olmuş bana araba çekişten düşüyor gitmiyor biri yazmış bobinlerden diye İstanbul dayım sağlam bir usta bilen var mı acaba lütfen yardımcı olun

  3. Arkadaşlar bende bora 2002 model araç satına aldım bu yazı çıktıktan sonra aracım belli bi zaman sonra kendini otomatik korumaya alıyormuş bunun için bir sürü masraf yaptım araç bennini ve gaz beynini komple bakım yaptırdım almayadan krank sensörü bile bana getirtiler olmadı yerli yersiz aracım kitlendi kafa esince çalıştı merse katalizör ufakmış ve araç yanlış gaz çıkarıyorum diye kendini kitliyormuş iyi bi ekzozcu ya gidin euro 4 katalizatörü taktırın ve araç kuş gibi olacaktır eğer aracınızda euro 4 varsa temizletin ben 700tl verdim sorun halloldu yakıtta düştü ses de kalmadı ustalar bilmiyor hatta bilgisayar bile bilmiyor bunu da ben kendim yorum yaparak buldum egr kelebek temizlendi yani ekzoz gazıyla ilgili bu yazı araç kendini korumaya alıyor ben çalışmayacam diyor ona göre fazla uğraşmayın

  4. Aracım 2005 model 1.9 aldığım ilk sene bakım yaptırdım sonradan bir uyarı verdi abgas werkstad diye arıza lambasını yaktı + bakımdan önce bir sorun yoktu daha sonra ufak bi gaz vermemde turbonun hava silimasyon sesi yani uvultusu gelmeye başladı hava sesi neyse de uvultu benim çok canımı sıkıyor.
    Yorumlarda intercol hortumu sorun açabileceğini okudum turbonun da öyle bi ses vermesi çok dikkatimi çekti bir göz atacağım sorun çözülürse tekrardan yorumda bulunacağım . Bu arada aracı 3 senedir böyle kullanıyorum çekişi olsun gidişi olsun sorun yaşamadım.

  5. merhaba ayı sorun bende yaşadım 2005 model 1,9 tdı passat ile .
    sadece egr walf hortumunda delik varmış 20 tl verip hortum değişti ve bir şeyi kalmadı
    bence turbo ve egr hortumlarını kontrol edin
    boşuna daha çok masraf yapmamış olursunuz

  6. 2004 bora 1.6 pasifik abgas werkstatt yazısı çıkıyordu ekzoscu katalizörü söktü içini temizledi birde katalizörün içindeki filtreyi iptal edip içinden normal eksoz borusu yerleştirdi ve yazı gitti

  7. Ferit bey değerli geri bildiriminiz için çok teşekkür ediyoruz.

  8. Ferit bey merhaba. Aracım 2003 1.6 pasific bu akşam yolda gelirken teklemeye başladı gitmemeye başladı ve bu arıza lambasını yaktı. Motoru açtığımda motor devir düşürür gibi titreme yapıyor sizde de böyle mi oldu ona göre bende aynı adımı izleyeyim. İyi akşamlar.

  9. Merhaba 1.6 pasific 2004 bora aldım bir hafta önce kendime göre eksik gördüğüm bakımlarını yaptım kendimce, yağlariydi balatalardi vb. Şeyleri. Dün akşam yolda giderken bı anda arıza lambası yandı abges werkstatt yazısı yazdı. Yorumları okudum yorumlarda söylenilen gaz kesmedir çekişten düşmedir hiç biri olmadı. Sizce ne yapmalıyım ilk wolkavagen arabam bilen ya da tavsiyesi olan bı arkadaşım yardımcı olabilir mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu