Genel

Endüstriyel Hidrolik Ne Demek?

Son zamanlarda endüstriyel hidrolik birçok sanayi kolunun vazgeçilmez kuvvet ve kontrol sistemi haline gelmiştir.

İnşaat, tarım, deniz, otomotiv gibi birçok dalda kullanılan makinelerin parçaları hidrolik elemanlar kullanılarak tasarlanır. Endüstriyel hidrolik gelişen teknoloji ile daha etkin elemanlar üretilmesini sağlamıştır.

Endüstriyel hidroliğin gelişimi sayesinde hem makinelerin tasarımı ve üretimi, hem kurulumu ve bakımı için yetişmiş elemana ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaç büyük bir istihdam sağlamıştır.

Endüstriyel Hidrolik Nasıl Meydana Gelir?

Endüstriyel hidrolik, kuvvet ve hareketin bir akışkan yardımı ile oluşmasını sağlar. Hidrolikte kuvvet ve hareket ise akışkana verilen basınç enerjisi ile sağlanır. Akışkana verilen basınç enerjisi uygun alıcılar yardımı ile kuvvete ve harekete dönüştürülür. Bu oluşan basınç enerjisi ise akışkan üzerinden alıcılara taşınır. Akışkan üzerinde ise bazı mekanik sistemler ile basınç enerjisi yüklenir. Yani akışkan üzerinde mekanik sistemler ile basınç oluşturulur.

Basıncın Etkisi

Basınç altında ki akışkan ise boru gibi elemanlar yardımı ile basınç etkisi altında hareket ettirilir. Bu şekilde sistemlere endüstriyel hidrolik sistemleri denir. Bu sistemler iki parçada oluşur. Biri hidrodinamik sistemler diğeri ise hidrostatik sistemlerdir. Hidrodinamik sistemler genellikle düşük basınçlı yüksek hacimli sistemlerdir. Hidroliğin yani suyun basınç altında ki etkisini kullanarak kuvvet ve hareket elde edilmesiyle endüstri alanında birçok gelişme kaydedilmiştir. Bu gelişmeler sayesinde su sanayi alanında da kullanılmaya başlanmıştır. Ve bu sayede birçok makine elemanı üretilmiştir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu