Donanım Haberleri

Windows 10 Güvenli Mod Nasıl Açılır?

Windows yaşadığımız dünyanın ileri gelen işletim sistemlerinden birisidir. Bu sistem şu anda en güvenilir ve hızlı sistemdir.

Windows 10 yazılım ve kodlama lisanını kullanır. Yani en yeni programlar kodlayacak kapasiteyle donatılmıştır. Bir program kullanmaya gerek duyulmadan programlama dili ile birçok programın yaptığı işler çabucak yapabiliyor. Örneğin ”shutdown” kodlaması bilgisayarı zamanlı olarak devre dışı bırakma yazılımıdır. Klavyedeki ”Ctrl” ikonunun sağındaki başlat tuşuna basılarak, çıkan arama yerine programlama yapılır. Bilgisayar sahibinin, yaşadığı yerde olmadığında bilgisayara kendi kendine komut vermesini, güvenli moda geçmesini sağlayan yazılımlarda işletim sisteminin özellikleri arasındadır.

Windows 10′ da ki Diğer Kodlamalar

Başlat yerine ”shutdown -s -t 3600” kodlanırsa cihaz kendini altmış dakika sonra devre dışı bırakır. Burada kullanılan zaman türü saniye veya dakika cinsindendir. Eğer bilgisayar sahibi zamanı uzatmak veya kısaltmak isterse, 3600 diye kodlanan yere alçak veya yüksek numara kodlanır. Fakat yanlışlıkla çok yüksek veya alçak rakam kodlandığı takdirde devre dışı bırakma komutu girilir. Windows 10 işletim sistemi süre ayarlı devre dışı bırakma işlemini iptal etmek için başlat yerine ”shutdown -a” girilir. Bu kullanışlı yöntem kullanıcıların başka yazılım veya program kullanmadan cihazını düzenli olarak kapatıp açmasına olanak sağlar. Buna benzer birçok kodlama, sisteminin mühendisleri tarafından daha sonradan eklenmiştir.

Güvenli Modunun Girilememe Sorunu

Program yazıcıları, insanların gündelik gerekliliklerini gidermek için her gün yeni bir uygulama düzenliyor. Bu yazılımlar çok büyük ücretlere satılıyor. Bunu gören Windows 8 mühendisleri, bu programların yapabildiği bazı özellikleri Windows 10 şablonunda yazarak müşterilerinin hizmetine koydular. Buna benzer yüzlerce yazılımdan birkaçı şunlar: Shutdown -a, Shutdown -s -t 3600, Dxdiag, %temp% ve Windows 10 güvenli mod gibi kodlamalar yer alır. Bu son özellik insanların aklında birtakım sorulara neden oldu. ”Windows 10 güvenli mod nasıl açılır?” sorusu yayılmaya başladı. Daha sonrada açıklama yapan Windows 10 ekibi, bu programlamanın ancak başlat kısmından yazılacağını duyurdu. Bu açıklamadan hemen sonra talimatlar öncelikle anlatılıp, resimli olarak yayımlandı.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu