Donanım Haberleri

Windows 10 sıfırlama nasıl yapılır?

Her geçen gün piyasaya yeni işletim sistemleri sürülüyor. Her işletim sisteminin amacı, bir önceki sürüme göre daha yenilikçi olmaktır. Yeni özellikler çıkartırlar. Bu yöntem ile daha fazla müşteri çekiyorlar. İnsanlar yeni ve daha iyi olana her zaman ulaşmak ve elde etmek istemiştir. Bu prensibi kullanan işletim sistemleri, her zaman daha iyisini ve yenisini yapmayı amaçlamışlardır. Gerektiğinde kullanıcı tarafından programlanan işletim sistemleri, müşteriler tarafından büyük ilgi görmüştür. Windows’ da bu prensip üzerine kurulmuştur. Windows serisi oldukça uzun bir aşamadan sonra ancak mükemmelleşebilmiştir. Aşamalar uzun bir süreçten geçmiştir.

Windows İşletim Sistemi Hikayesi

Windows serisi ilk olarak 20 kasım 1995′ de Windows 1.0 olarak piyasaya sürülmüştür. Daha sonra ise sırasıyla Windows 2.0, Windows 3.0, Windows for Workgroups 3.11, Windows NT 3.1, Windows NT Workstation 3.5, Windows 95, Windows NT Workstation 4.0, Windows 98, Windows 98 Second Edition, Windows ME, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 olarak piyasaya sürüldü. Bu sürümler kullanıcılar istekleri doğrultusunda yenilendi. En son sürüm olan Windows 10, birçok sorunu beraberinde getirse de kullanıcıların istekleri doğrultusunda yenilenebiliyor. Kullanıcılar kendi programlarını dilediği gibi bu sürümde yazabiliyor.Fakat işletim sistemini kötü kullananlar bilgisayarını yenileyemiyordu.

Windows 10 Sıfırlama Sorunu Nasıl Çözüldü

Bu durumu Windows ekibine bildiren bir çocuk para ödülü kazandı. Windows 10 ekibi son çıkan işletim sistemine sıfırlamayı koymayı unutmuşlardı. Bu sorun son güncelleme de düzeltildi. Böylece internette dolaşan Windows 10 sıfırlama nasıl yapılır soruları son buldu. Sıfırlamak isteyen kişiler Windows 10 ekibi ile iletişim kurarak işletim sistemlerini sıfırladı. Windows 10 ekibi bu hatadan dolayı özür dileyerek son güncelleme ile yenileyeceklerini duyurdu. Bu duyurudan 2 gün geçtikten sonra dediğini yapan Windows 10 ekibi tüm işletim sistemlerine bir güncelleme gönderdi. Bu güncelleme sayesinde Windows 10 ekibi ile iletişime geçilmeden işletim sistemleri yenilenebildi. Kullanıcılar başlat tuşuna basarak ” Fabrika ayarlarına sıfırla” yazdıkları anda bilgisayarları yenilendi.

 

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu