Bilim ve Teknoloji

Instagram’a Bilgisayardan Fotoğraf Yükleme

Yaygın fotoğraf paylaşım uygulamalarından biri olan Instagram’a sadece cep telefonundan değil bilgisayardan fotoğraf yükleme ihtiyacı tabii ki olabilir.

Bir web sürümü de bulunan İnstagram’a bilgisayardan fotoğraf yükleme işlemini farklı  şekillerde yapabilirsiniz. İnstagram normalde sadece cep telefonu kullanmak için düzenlenmiştir fakat son teknolojik yenilikler sayesinde bilgisayar üzerinden işlem yapmak da mümkün hale gelmiştir.

Bunun için Instagram’a giriniz ve  log in  yapınız. Bu işlemi telefon numarası, e-mail ya da kullanıcı adı ile yapabilirsiniz. Profil sayfasında iken mouse’un sağ tuşuna basıp incelemeye tıklayınız. Açılmazsa klavyenizdeki F12 tuşu ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Sol altta tablet ve telefon ikonu göreceksiniz, buna basınız. Bastığınızda  bilgisayar mobil konumuna gelecektir, karşınıza çıkan kamera ikonuna tıkladıktan sonra yüklemek istediğiniz resmi seçiniz. Yukarıdan next yani sonraki ya da ileri manasına gelen butona tıkladıktan sonra fotoğraflardan share yani paylaşım butonuna basarak işleme devam ediniz. Profil sayfasında fotoğraf yüklediğinizi göreceksiniz.

Yine farklı bir yöntem;

  • Google Chrome açınız.
  • Instagram yazınız. Ardından  sağ üst köşede bulunan üç noktaya basınız ve diğer araçlardan geliştirici araçlara giriniz.
  • Sağ üstte mobil drive görüntüsüne ulaşacaksınız. Bu şekilde cep telefonunuzda yapabildiğiniz her şeyi bilgisayarınızda da yapabileceksiniz.
  • Daha sonra galeriden fotoğrafların içine girip işlemlerinizi yapabilirsiniz. Fotoğraf yüklemek için fotoğrafları seçip bir kez fotoğrafa basınız ve aç butonuna tıklayınız, ardından fotoğrafı konumlandırıp çevirebilirsiniz. Next deyip paylaştığınızda  arayüz de cep telefonu da aynı şekilde gözükecektir.

Son olarak instagram’a bilgisayardan fotoğraf yükleme için kullanabileceğiniz farklı bir uygulamada gramblr. Bu uygulamayı bilgisayarınıza yükledikten sonra Instagram hesabınız ile eşleştiriniz. Uygulamada gösterilen alana istediğiniz fotoğrafı yükleyiniz. Dilediğiniz fotoğrafı seçmek ya da fotoğrafa hareket katabilmeniz mümkün. Yükleme işlemini hemen yapabileceğiniz gibi başka bir zaman seçerek ileri bir tarihte de paylaşmanız mümkün.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu