Bilim ve Teknoloji

İnstagram Arama Geçmişi Silme

Instagram kullanıyorsanız bilirsiniz yaptığınız tüm arama ve sorgulama işlemleri sisteme kaydedilmektedir. Amaç sevdiğiniz kişi ve konu etiketlerine rahatlıkla ulaşmanızı sağlamaktır.

Ama birçok kullanıcı arama geçmişlerini burad agörmek istemez, ama nasıl silineceğini de bilemeyebilir, bizde bu kullanıcılar için, “İnstagram Arama Geçmişi Nasıl Silinir” isimli bir makake hazırladık.

İnstagram Arama Geçmişinizi silmek için aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

Bu sorgulamaların kalmasını lüzumsuz görüyor ya da gözükmesini istemiyorsanız tabii ki silebilirsiniz. Bunun için;

  • Öncelikle instagram hesabınıza giriniz.
  • Ayarlar bölümünden hesap kısmı altında yer alan arama geçmişini silme butonuna tıklayınız.
  • Bu şekilde instagram arama geçmişi silme işlemini tamamlamış olacaksınız.

İşlem sonrası belirtmek gerekir ki sık olarak ziyaret ettiğiniz kişilere ait profiller yine öneriler butonu altında gözükecektir. İsterseniz gizle butonuna basarak bunu da değiştirebilirsiniz.

Kolaylıkla yaptığınız bu işlem sayesinde arama geçmişini silersiniz ancak herhangi bir harfe bastığınızda önceki ziyaret ettiğiniz veya fotoğraflarını beğenmiş olduğunuz profilleri ön plana gelecektir. Eğer bunları da görmek istemiyorsanız yapmanız gereken bu kişileri engellemektir. Bu sayede harf arama geçmişinde isimleri çıkmayacaktır.

Alternatif bir çözüm de alfabede istemediğiniz kişiden önce gelen isimler aratarak bu kişilerin isimlerini alt sıralara düşürmektir.

Unutmayın instagram arama geçmişi silme geçici bir etkiye sahiptir. Bu nedenle silmenize  rağmen tekrar arama yaparsanız sildiğiniz kişi ya da konu etiketleri tekrar görülecektir.

Kesin çözüm yukarıda anlattığımız  olmakla beraber farklı olarak önerilen çözümler de mevcuttur. Bunlardan biri instagram hesabını dondurmak, uygulamayı telefondan kaldırmak, ardından bakım uygulamalarıyla temizlik taraması yaptırmak, 1-2 saat sonra da telefonu yeniden başlatıp instagram’ı tekrar yüklemektir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu