Bilim ve Teknoloji

Google spam sitelere çözüm bulmuyor

Teknoscrool.com olarak yaklaşık 8 yıldır aralıksız olarak sizlere elimizden geldiği kadar güzel yazılar ve bilgiler vermeye çalıştık. Yeri geldi kendi sağlığımızdan yaşadığımız sıkıntıların süreçlerini, yeri geldi teknolojik anlamda yaşadığımız sıkıntıların çözümlerini, yani kısacası her türlü desteğimizi vermeye çalıştık. Bu işi para için hiçbir zaman yapmadık. Fakat motivasyonumuzu maalesef Google bizden aldı.

Google, dünyanın en büyük arama motorudur. Bütün web siteleri Google sayesinde ayakta durmaktadır. Fakat Google artık son 6-7 aydır emek verilen web sitelerini çöpe attı diyebiliriz. Yabancı spam web sitelerini ön plana çıkarmaya başladıktan sonra motivasyonlar iyice yerin dibine geçti.

Örnek verelim;

Gördüğünüz gibi yabancı spam web siteleri içeriğimizin her bir karakterine kadar kopyalıyor. Google’da bu tür siteleri arama sıralamalarında üst sıralara çıkartıyor. Google algoritmalarını güncellemedikten sonra maalesef bu işin düzeleceği gözükmüyor.

Tabi birde büyük haber siteleri bulunuyor. Hangi kategoride yazı yazarlarsa yazsınlar, Google’da hemen zirvede yer alıyorlar. Tabi biz buna karşı değiliz. Ama bizim gibi küçük web sitelerin ekmeği tamamen kayboldu. Daha anlatacak çok şey var ama bu yazımızı bile doğru düzgün okuyan olmayacağı için pekte anlamı bulunmuyor.

Eskisi gibi artık çok fazla sayıda içerik üretmeyeceğiz. Arada sırada sırf vakit öldürmek için yazacağız. Yazdığımız yazılara bir teşekkür etmeyi bile bize çok görülen yerde çok fazla yazı yazmayı anlamsız buluyoruz.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Sabahlara kadar emek veriyorum Web sitelerim için ve şuan sabahın 5’i. Bu siteler çıktığından bu yana, başımı yastığa koyar koymaz “Google spam siteler” kelimesini aratıp benim gibi sıkıntı çeken varmı diye bakıyorum. Söylenecek, yazılacak çok şey var. Haber yazmayan haber sitelerine tanınan ayrıcalık zaten bizim gibileri bitiriyor. Kelimelerine spam sitelerin bulaşmadığı arkadaşlarım “abartma düzelir” modunda girip, bize birşey olmaz havasındaydılar. Gelinen noktada %50 trafik kaybına uğradılar. Şimdi yana yana ne yapacaklarını düşünüyorlar. Neyse..ne söylesem rahatlatmaz. Size de çok geçmiş olsun kardeşim. Bu işi organize edenlere, bu kadar rahat davranan Google efendiye hakkım iki cihanda haram olsun.

  2. Güzel yazınız için teşekkürler hakan bey. Birçok kişi web sitesinin üzerinden evine ekmek götürüyor. Maalesef bu spam siteler yüzünden ekmeklerinden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu