Bilim ve Teknoloji

Bilgisayar Mühendisleri Ne İş Yapar?

Bilgisayar mühendisliği günümüzün prestijli mesleklerinden biridir. Ayrıca bilgisayar mühendisleri halk tarafından büyük ilgi görmektedir.

Ama işin aslına bakılırsa toplumun büyük bir kesimi bu konu hakkında çok fazla bilgi sahibi değildir. Peki hakkında çok fazla bilgi sahibi olunmamasına rağmen ilgi gören bilgisayar mühendisleri aslında ne iş yaparlar?

Bilgisayar Mühendislerinin Toplumun Gözünden Yaptığı İşler

Bilgisayar Mühendislerinin toplum tarafından tanımlanan birçok iş çeşidi vardır. Aslına bakılmak gerekirse bu işler de Bilgisayar Mühendislerinin ilgi alanına girmektedir. Ama bu kişilerin asıl işleri bunlar değildir.

Bilgisayar Mühendislerine toplumun verdiği bazı işler şunlardır:

* Format atma

* Arızalı bir bilgisayarı veya mobil cihazı tamir etme

* Fotoğraf çektirme

* Televizyonla ilgili bir problemi çözme

* Oyun, film vb. şeyleri indirme

* USB belleğe müzik yükleme

Yukarıda verilen örneklere daha onlarca örnekte dahil edilebilir. Peki Bilgisayar Mühendislerinin asıl işleri bunlar değilse gerçekte ne yapıyor bu insanlar?

Bilgisayar Mühendislerinin Yaptığı İşler

Bilgisayar Mühendisliği iş sahası oldukça geniş olan bir meslektir. Hatta gün geçtikçe bu mesleğin çalışma sahası giderek artmaktadır. Gelecekte de vazgeçilmez mesleklerden biri olacağı düşünülmektedir. Ancak her meslek gibi bu meslekte de başarılı olmak ve iyi yerlerde çalışmak için azim gerekmektedir. Bilgisayar Mühendislerinin çalışabilmeleri için birçok seçenek vardır. Bu mühendisler kendi iç dünyalarına göre onlara en uygun hangisi ise o seçeneği seçmelidirler. Bu sayede meslek hayatlarında ve normal yaşantılarında da huzurlu ve mutlu bir hayat sürdüreceklerdir. Peki bu seçenekler nelerdir?

Bilgisayar Mühendislerinin Yaptıkları İşler

1. Yazılım Geliştirme

Bilgisayar Mühendislerinin birçoğunun yaptığı işlerden biri olan yazılım geliştirme günümüzde önemli bir yere sahiptir. Çünkü teknolojinin takip edilemeyecek seviye de hızla gelişmesinde Yazılım Geliştiricilere büyük bir ihtiyaç vardır. Peki yazılım geliştiricilere düşen görev nedir?

Yazılım geliştiriciler adından da anlaşılacağı üzere bir cihazın yazılımını geliştirmede görevli kişilerdir. Günümüzde karşılaştığımız ve kullandığımız birçok elektronik cihaz içerisinde yazılım barındırmaktadır. Bu cihazlara bu mesleğin vazgeçilmezi bilgisayarlar başta olmak üzere akıllı telefonlar ve tabletlerde örnek verilebilir.

2. Yöneticilik

Bilgisayar Mühendisleri meslekleriyle alakalı olarak yöneticilikte yapabilmektedirler. Ancak yönetici olabilmek için başarılı projelerde yer almak ve bu alanda tecrübe sahibi olmak gerekmektedir.

İçinde yönetici ruhu olan bir Bilgisayar Mühendisi gerekli yetkinliklere sahip olduktan sonra hayatını bir yönetici olarak devam ettirebilecektir.

3. Mobil (Android/IOS) Uygulama Geliştirme

Bilgisayar Mühendisleri birçok alanda olduğu gibi mobil platformlar içinde uygulama geliştirebilirler. Mobil uygulama geliştirmek için Android Studio, Xamarin tarzı uygulamalar kullanılabilir.

4.Bilişim Teknolojisi ve Siber Güvenlik

Bilgisayar mühendisleri bilişim teknolojisi ve siber güvelik alanında da iş hayatlarına devam edebilirler. Bu alanda bazı firmaların bilgisayar güvenliğini denetleyebilirler. Ayrıca bu firmaların bilişim alanındaki problemlerini çözmek için görev alabilirler.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu