Bilim ve Teknoloji

Basit Yöntem: Yasaklı Sitelere giriş nasıl yapılır?

Türkiye’de bazı internet siteleri yasaklı ve gizlidir. Bu sitelere girmenin iki yolu vardır. Bunlardan ilki Google Translate ile girmektir.

Öncelikle siteye tıklandığında girilmeyecektir. Bazı engellemeler yaşanacaktır. Fakat üst kısımdaki link hala gözükür. İlk olarak o linki kopyalamak gerekir. Linki kopyaladıktan sonra Google Translate açılır. Daha sonra kopyalanan link buraya yapıştırılır. Link mavi bir renk alacaktır. Linke tıklandığında Türkçe bir şekilde açılır. İkinci yol ise çok basittir. Öncelikle bilgisayarın İp’si Türkiye sunucularından çıkartılır. Bunu yapmak için, Zenmate programı kullanılabilir.

Bazı Sitelerin Türkiye’de Yasaklanması

Türkiye’de bazı siteler kötü içerik nedeniyle yasaklandı. Bu yasaklanan sitelerin çoğu +18 içeriklidir. Türkiye’de tablet ve telefon gibi cihazlar giderek yaygınlaşıyor. Tabi bu çoğalma küçük yaştaki çocukları da etkiliyor. Artık birçok çocuğun elinde tablet, telefon veya bilgisayar var. Kötü içerikli siteler veya kötü içerikli reklamlar çocukların karşısına sık sık çıkıyor. Bu yüzden çocukların ahlak seviyesi giderek düşüyor. Türkiye’de ahlak seviyesi küçük çocuklara kadar düştü. Çünkü bir çocuk beş veya altı yaşlarında bile anlamını bilmediği küfürler edebiliyor. Devlet bunu engellemek için, bazı kötü içerikli sitelere engelleme getirdi.

Yasaklı Sitelere Google Translate Nasıl Giriyor

Google Translate’in çalışma prensibi oldukça basittir. Mesela Türkiye sunucularına bağlı bir İp’yi değiştirerek çevrilen ülkenin İp’sine bağlıyor. Bunu yaparken de dili Türkçeye çevirmeyi ihmal etmiyor. Bu en kolay sunucu değiştirme yöntemlerinden biridir. Fakat bu işlem küçük bir VPN programı ile de yapılabilir. Öncelikle bir VPN indirilir. Daha sonradan sunucu yabancı ülkelere yönlendirilir.

En Sık Kullanılan Sunucu Değiştirme Programları Ve Metotları

En sık kullanılan sunucu değiştirme yöntemi Google Translate yöntemidir. Çünkü bu yöntem hiç bir program indirmeye ihtiyaç duymadan yapılır. Daha sonra diğer VPN sunucu değiştirme programları gelir. Bu programlar pek kullanışlı olmasa da çok fazla kişi tarafından talep görülüyor. Bu programların başında ise Zenmate geliyor.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu