Araba Haberleri

VOLVO S60 donanımı ve teknik özellikleri

İsveçli araç üreticisinin merakla beklediğimiz Sedan yenilenen iç ve dış tasarımıyla birlikte, yeni motor seçenekleriyle birlikte huzurunuzda.

Baştan sona yenilenerek 3. Nesline ulaşan s60, yeni tasarım anlayışıyla birlikte dizel ünite almayan ilk modeli olarak piyasaya çıkıyor. Tamamen elektrikliye dönüş için ilk adımı atan volvo, S60′ da elektriklendirilmiş motor seçenekleri de sunuyor.

Volvo S60 Dış Tasarım

Yeni nesil Volvo otomobillerinden biri olan S60, belirgin ön ızgarası, uzun motor kapağı ile derin ön tampon aracı daha da güçlü gösteriyor. Full LED ön farlar S60’ı benzersiz T şeklindeki ışığıyla hem gündüz hem de geceleyin benzersiz bir görüş imkânı sağlıyor. Bagaj kapağının ucu yukarı doğru kalkık tasarımıyla, sportif bir duruş ve yükselen hız ile beraber aerodinamik özellikler sağlamaktadır.

Volvo s60, Opsiyonel Four-C aktif şasi ile daha fazla kontrol sağlayan elektronik kontrollü bir amortisör sistemi. Bu yenilik mevcut yol koşullarını ve sürüş tarzınızı değerlendirmekle birlikte amortisörleri kontrol ederek en iyi dengeyi sağlayacak şekilde adapte ediyor.

Volvo S60 İç Tasarım

S60’da 9″ lik dokunmatik orta ekranı, rahatlıkla kullanabileceğiniz komuta merkezi ve hava çıkışları ince metalik kaplamalı, kolları elmas desenli tasarıma sahiptir. Aynı elmas desenli tasarım, motor çalıştırma tuşu, sürüş mod kontrol tuşu ve direksiyon simit düğmelerinde de kullanılıyor.

Standart Comfort koltuklarında elektrikli yükseklik ayarı standart. Donanım seçeneğine göre standart ya da opsiyonel olan Contour koltuklar, yan destek sağlamakla birlikte, çok yönlü bel desteğine ve ayarlanabilir minder uzantısına da sahip.

Volvo S60 Donanım

Sizlere 3 farklı sürüş modu sunan S60 ;

-Pure moduyla sunduğu, sadece elektrikli sürüş günlük işe gidiş ve gelişe yeterli olmakta

-Power modu en güçlü tepkiyi sağlamakla birlikte

-Hybrid modu konforlu ve verimli yolculuklar sunabilmek için güç kaynakları içinden bir tane seçim yapıyor ya da ikisini birlikte kullanıyor.

Entegre Spotify uygulaması telefonunuzu bağlamaya gerek kalmadan, Apple CarPlay desteği bir Apple iPhone’u bağlamanıza olanak tanımakta ve bunun yanında Android Auto da destekleniyor.

Volvo On Call uygulaması ile telefon, tablet ya da giyilebilir cihazınızı S60’ınıza bağlayarak S60’ınızı önceden ısıtma ya da soğutma, kilitleme ya da kilidi açma ve kapalı bir otoparkta yerini bulma gibi özellikler sağlamakta.

Bowers & Wilkins ses sistemi ile toplam güç onbeş hoparlör vasıtasıyla 1100 Watt., üç çeşitte oda modu, Individual Stage ve Göteburg Konser Salonu, müziği ruh halinize göre ayarlama olanağı sunuyor.

Pilot Assist donanımı yoğun trafikte öndeki araçla ayarlanan bir hız ve mesafeyi korumanın dışında, ayrıca sizleri şerit ortasında tutmak için direksiyona müdahale ediyor. 130 Km/s’ye kadar hızlarda devrede ve yoğun otoyollarda kullanılabiliyor.

City Safety, potansiyel tehlikeyi algılayarak ve kaçınmanıza yardım ederek, insanları korumaya yardım eden bir Volvo yeniliği. Radar ve kamera teknolojisi ön kısımda bulunan araçlar ile bisikletli insanları, yayaları ve büyük hayvanları algılamaya yarıyor. Yaklaşmakta olan bir çarpışmayı algılaması durumunda sizleri uyarıyor ve zamanında tepki göstermemeniz durumunda, otomatik bir şekilde frenleme yaparak çarpışmadan kaçınmaya ya da çarpışma etkisini azaltmaya yardımcı oluyor. Volvo S60 442 litrelik bagaj hacmi ile gayet geniş kullanım alanı sunuyor.

S60 Motor Çeşitleri

Volvo S60 sedanda hibrit motorlarda kullanılmaktadır. Bu seçeneklerin hepsinde dört tekerden çekiş sistemi standart olarak sunulmaktadır.

– T5, 2,0 litre turbo benzinli motor ile 250 beygir 350 nm tork güç üretmekte.

– T6 Twin Engine hibrit motoru 340 beygir güç üretiyor.

– T8 Twin Engine versiyonunda üretilen gücü 415 beygir güç üretmekte.

Bu seçeneklerin hepsinde dört tekerden çekiş sistemi standart olarak sunulmaktadır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu