Araba Haberleri

Porsche Macan teknik özellikleri ve motor seçenekleri

2014 yılında asfalta inen Porsche Macan, 2019 modeliyle yenilenerek görücüye çıktı. Başlangıçta spor otomobilleriyle efsaneler yaratan markanın SUV segmentine girmesi hoş karşılanmamış olsa da gerek Cayanne ve gerek Macan ile gönülleri kazanmayı başardı.

Porsche Macan Dış Tasarımı

Geleneksel Porsche çizgileri kullanılan araç, büyük motor kaputu ve ön köşelerinde çapraz konumlandırılmış farları, kaput üzerinde bulunan çizgisi ve geniş havalandırma boşukları bulunan ızgarası ile bir üst segmenti olan Cayenne’ i andırmakta.

Araç arkasında daha fazla değişime yer veren Porsche Macan, yeni stop lambaları, 4 egzoz çıkışı ve 20-21″ büyüklüğünde yeni jantlarıyla göz alcı hale dönüşmüş. 1.923 mm Genişliği, 4.696 mm Uzunluğu’ nun yanı sıra 500 litrelik bagaj kapasitesinin yanında istenildiği takdirde 1.500 litreye çıkan bagaj hacmi ile yeni Porsche Macan gayet geniş bir alanı bizleri sunuyor.

Porsche Macan İç Tasarımı

Araç içerisinde porsche havasını estiren model, 3 kollu spor direksiyonu, 11″ lik dokunmatik bilgi ekranının yanı sıra online navigasyon ve akıllı ses kontrolü de eklenmiş. Porsche Connect uygulaması da eklenen Porsche Macan, seçtiğiniz hedefi size göndermekle kalmıyor, aynı zamanda boş park yerleri aramaya da yardımcı oluyor.
3 boyutlu kumanda yerleşimi, araç içinde bir kokpit havası estiriyor.

Standart çok fonksiyonlu direksiyonu ile birlikte PDK (Porsche Doppelkupplung) vites kolu ve aynı zamanda standart araç fonksiyonları arasındaki mesafe, spor otomobillerin geninde bulunan özelliği olan eğimli orta konsolu ile minumum derece kısa halde. Her Porsche modelinde gördüğümüz üzere kontak kilidi, solda bulunmaktadır.

Bunların dışında kulaklarınıza şölen yaşatacak Macan, tercihe bağlı spor egzoz sistemi, klasik Porsche sesini daha da canlı bir şekilde duyuruyor. Opsiyonel olarak BOSE Surrouund Ses Sistemi ve Burmester Hiigh-End Surroound Ses Sistemi de sizlere sunuluyor.

Macan Teknik Özellikler

5 farklı motor seçeneğiyle karşımıza çıkan Porsche Macan;

– Porsche Macan ile 2,0 litrelik benzinli motor, 252 güç ile 370 Nm tork üretecek. 229m/s max hıza sahip araç 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile sunuldu. Yakıt tüketimi ise 7.2lt/100 km.

– Porsche Macan S ile 3,0 litrelik 6 silindirli motor, 340 beygir güç ve 460 Nm üretiyor. Aracın max hızı 254 km/s. Yakıt tüketimi ise 8,8lt/100 km’ dir.

– Porsche Macan S Diesel ile 3,0 litrelik dizel motor, 258 beygir güç ve 580 Nm tork üretecek. Max hızı 230km/s olmakla birlikte yakıt tüketimi 6.2lt/100km dir.

– Porsche Macan GTS ile 3,0 litrelik motor, 360 beygir güç ve 500 Nm tork üretecek. Max hızı 256 km/s olan aracın yakıt tüketimi ise 9lt/100km’ dir.

– Porsche Macan Turbo ile 3.6lt benzinli motor, 400 beygir güç ve 50 Nm tork üretecek. Max hızı 266km/s olan aracın yakıt tüketimi 9.2lt/100km’ dir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu