Genel

Pablo Escobar’ın hayatını anlatan 2 baş yapıt

Kısa ismi Pablo Escobar, tam ismi ise Pablo Emilio Escobar Gaviria’dır. 1949 yılında doğan Escobar, Kolombiya’nın uyuşturucu baronu ve Medellin kartelinin kurucusudur. Pablo Escobar tahmini olarak 4000 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor. Pablo Emilio Escobar Gaviria’nın hayatını anlatan iki diziden bahsetmek istiyoruz. Bu iki dizi gerçekten baş yapıt derecesinde kaliteli bir dizidir. Dizideki karakterler, gerçek hayattaki canlandırdığı karakterlere çok benzediği için ayrı bir hava katmaktadır. Bu dizileri Netflix platformundan izleyebilirsiniz.

1. Dizi Narcos

28 Ağustos 2015 tarihinde Netflix’te yayına başladı. İlk 2 sezonu Güney Amerika’daki suç dünyasının en büyük uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın hayatını, üçüncü sezon Cali Karteli’ni anlatmaktadır. Eğer bu diziyi izlemediyseniz kesinlikle kaçırmamanız gereken bir dizidir.

2. Pablo Escobar Kötülüğün Efendisi 

Tek sezondan oluşan bu dizi Pablo Escobar’ın çocukluktan ölümüne kadar olan süreçte yaşananları anlatmaktadır. Tek sezonluk bu filmi izlediğinizde ne kadar masraf yapıldığını ve emek verildiğini anlayacaksınız. 1980 ve 1990’lı yılları çok iyi yaşatıyorlar. Özellikle bu dizide Pablo Escobar’ı canlandıran kişi, gerçek Pablo Escobar’a o kadar çok benziyor ki izleyince şaşıracaksınız. Kötülüğün Efendisi dizisi, Narcos dizisine göre Pablo’nun hayatını daha detaylı anlatmaktadır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu