Genel

Bilgisayar Mühendisliği Nedir?

Bilgisayar Mühendisliği yazılım ve donanım alanında karşılaşılan algoritmik süreçlerin sürdürülmesini ve uygulamalarını içeren bir mühendislik dalıdır. Bilgisayar mühendisleri genellikle teknoloji ile ilgili alanlarda çalışmalarını sürdürürler.

Bilgisayar Mühendislerinin Çalışma Prensipleri

Bilgisayar Mühendisleri ekonomiden sosyale, bilimselden kültüre birçok alanda problemlere çözüm bulabilirler. Bu problemlere çözüm bulurken hızlı, kesin ve güvenilir çözümleri bulmak için çabalarlar. Bu tür çözümleri bulmak için ise teori, tasarım, soyutlama ve pratik gibi birçok alanda eğitimler alırlar.

Bilgisayar Mühendislerinin Aldığı Eğitimler

Bilgisayar Mühendisleri yazılım ve donanım alanında birçok teorik ve uygulamalı eğitim almaktadırlar. Bu kişiler mühendislikle ilgili derslerin yanı sıra bazı sayısal dersleri de almaktadırlar.

Sayısal derslerden bazıları şunlardır:

* Fizik

* Matematik

* Mühendislik Matematiği

* Lineer Cebir

* Diferansiyel Denklemler

Ayrıca bilgisayar mühendisleri sayısal ve mühendislikle ilgili derslerin yanı sıra edebiyat ve tarih gibi dersler de almaktadırlar. Bunların haricinde uluslararası çalışabilmek için de yabancı dil dersleri almaktadırlar. Bu yabancı diller üniversitelere göre de farklılık göstermektedir. Mühendislik adayları okulda bölümleriyle ilgili dersler de almaktadırlar.

Mühendislik ile ilgili bazı dersler şunlardır:

* Mühendislik Oryantasyonu

* Programlama

* Elektronik Eleman ve Devreler

* Nesne Tabanlı Programlama

* Veri Yapıları

* Bilgisayar Organizasyonu

* Yazılım Mühendisliği

* Bilgisayar Mühendisliğine Giriş

Ayrıca toplum içinde iletişimi kolay sağlamaları için ve gelecekte önemli yerlerde yapmaları gereken sunumları kaliteli bir şekilde hazırlamaları için İletişim ve Sunum Teknikleri dersini de almaktadırlar.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün Eğitim Tarzı

Bazı ön lisans ve lisans bölümlerinde uzaktan eğitim ya da açık öğretim olarak eğitimler tamamlanabilmektedir. Ancak Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde uygulamalı eğitimlere yer

verilmektedir. Bu nedenle açık öğretim ve uzaktan eğitim programı bu bölümde uygulanamamaktadır. Bunların yanı sıra Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde devam zorunluluğu da vardır.

Bilgisayar Mühendisliğini Kazanabilmek İçin Ne Yapmalı?

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü genellikle sayısal derslerin ağırlıklı olduğu bir bölümdür. Dolayısıyla bu bölümü kazanabilmek için lisede sayısal derslerde başarılı olmak gerekir. Ayrıca üniversiteye giriş için düzenlenmekte olan sınavlarda da sayısal alanda başarılı olmak gerekmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Hangi Üniversiteler Tercih Edilebilir?

Bilgisayar Mühendisliği ve diğer mühendislik alanlarında da teknik üniversitelerin tercih edilmesi daha avantajlıdır.

Türkiye’deki bazı teknik üniversiteler şunlardır:

* Ortadoğu Teknik Üniversitesi

* Yıldız Teknik Üniversitesi

* İstanbul Teknik Üniversitesi

* Karadeniz Teknik Üniversitesi

* Gebze Teknik Üniversitesi

Bunların yanı sıra teknik olmamasına rağmen kaliteli eğitim veren birçok üniversite vardır. Teknik üniversitelerin teknik olmayan üniversitelere göre farkı uygulama alanında daha fazla pratik yapmalarıdır. Ayrıca bu üniversiteler bazı konularda öğrencilerine daha fazla imkan sunabilmektedirler.

Sonuç olarak Bilgisayar Mühendisleri genel hatlarıyla donanım ve yazım alanında teknik, pratik, iletişim kurma vb. birçok alanda eğitimlerini alırlar. Aldıkları bu eğitimler doğrultusunda genelde teknolojik alanlarda çalışırlar. Teknolojik alanların yanı sıra teknolojinin kullanıldığı birçok alanda da çalışmalarını sürdürebilen bir meslek dalıdır.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu