Kategoriler
Bilim ve Teknoloji

WhatsApp kalıcı ve tamamen silme nasıl yapılır?

WhatsApp uygulamasının gizlilik politikalarındaki değişiklik sonrasın birçok kişi uygulamayı silmeye başladı. Tabi birçok kişi uygulamayı telefondan silinince hesabının da silindiğini sanmaktadır. Her uygulamada olduğu gibi telefonunuzdan kaldırdığınız zaman diğer bilgilerinizin hepsi kalmaktadır. Zaten WhatsApp uygulamasını kaldırıp tekrar kurduğunuzda tüm bilgilerinizin geleceğini göreceksiniz.

Peki WhatsApp tamamen nasıl silinir?

Kategoriler
Bilim ve Teknoloji

WhatsApp okundu kapatma

WhatsApp uygulaması hemen hemen her telefonda kullanılan bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Başarılı alt yapısı ve sorunsuz iletişimi sayesinde her kullanıcı tercih etmektedir. Bildiğiniz üzere WhatsApp’da göndermiş olduğunuz mesajlar okunup okunmadığı anlamanız için tık işaretleri bulunmaktadır.

  • Mesajınızda tek tık varsa iletildi,
  • Çift tık varsa karşı kişinin telefonuna mesajınızın ulaştığı,
  • Çift mavi tık varsa mesajın okunduğu anlamına gelmektedir.

Bazı kullanıcılar okundu işaretinin karşı tarafa gitmemesini istemektedir. Bu özellik WhatsApp uygulamasında yer almaktadır. Birkaç işlem ile size gelen mesajları okuduğunuzda karşı tarafa sadece çift tık işareti gidecektir. Bu sayede mesajınızı gönderen kişi iletildi olarak algılayacak ve okuduğunuzu anlamayacaktır.

WhatsApp okundu kapatma

İlk olarak Whatsapp uygulamasına giriş yapınız. Daha sonra sağ üst köşede yer alan üst üste 3 noktaya basınız. Bu kısma girdikten sonra  Ayarlar > Hesaplar > Gizlilik > Okundu bilgisini kapatın butonunu kapatmanız yeterli olacaktır. Yukarıdaki fotoğrafı ekleyerek sizlerin daha rahat anlayacağınızı düşünüyoruz.