Bilim ve Teknoloji

WhatsApp doğrulama kodu gelmiyor? (Kesin ve basit çözüm)

Bir takipçimiz WhatsApp doğrulama yapmak istediğini, cep telefonu numarasını girdikten sonra bir türlü doğrulmama SMS’i gelmediğini yazmıştır.

Bu soruyu geç cevaplandırdığımız için soru sahibi kusura bakmasın. Aynı sorun bizim başımızada geldi. Samsung Galaxy S3 akıllı telefona yeniden WhatsApp kurmak istedik. Cep telefon numaramızı girdikten sonra doğrulama kodu gelmedi.

Bu sorunun çözümüne geçtiğimizde ise ilk olarak telefonunuza Google Play Store’dan CCleaner uygulamasını yükleyin. Yükleme tamamlandıktan sonra uygulamayı açın ve analiz et butonuna basınız. Uygulama telefonuzu analiz ettikten sonra temizleme işlemini yapın. Bu işlemde tamamlandıktan sonra telefonu bir kere yeniden başlatmanız yeterli olacaktır.

Bu WhatsApp doğrulama kodu sorununuz varsa internet üzerinden yapacağınız cep telefonlu doğrulama kodu mesajları da size gelmeyecektir. Yukarıdaki adımları yaptıktan sonra artık doğrulama kodu gelmiyor gibi bir sorununuz olmayacaktır.

Doğrulama kodu gelmemeye devam ediyorsa şikayetinizi bize yorum yazarak gönderiniz. Elimizden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışacağız.  Ama birçok kişi bu yöntemi kullandıktan sonra şikayeti kalmayacaktır.

İlgili Makaleler

27 Yorum

  1. Yurt dışındayım. Watsapp i silip tekrar yüklemek istedim. Fakat bir türlü doğrulama kodu gelmiyor. Diğer doğrulama kodları gelmesine rağmen sadece watsapp doğrulama kodu gelmiyor. Arama diyorum arama da yapılmıyor. Hattım Turkcell. Şu an ne yapacağım bilemiyorum. Yukarıda dediğinizi de yaptım ama hala sorun devam ediyor.

  2. Watsapp i silip tekrar yüklemek istedim. Fakat bir türlü doğrulama kodu gelmiyor. Diğer doğrulama kodları gelmesine rağmen sadece watsapp doğrulama kodu gelmiyor. Arama diyorum arama da yapılmıyor. Hattım Turkcell. Şu an ne yapacağım bilemiyorum. Yukarıda dediğinizi de yaptım ama hala sorun devam ediyor

  3. Çınar bey merhabalar,

    Biz bu yöntem ile bu sorunu hallettik. Bunun haricinde maalesef önerebileceğimiz başka bir yöntem bulunmamaktadır.

  4. Watsapı aynı hafta içinde 5 ile 10 arasında indirip sildim.Suan kod sorunu yaşıyorum telefonum onaylanmiyor 2 gündür devam ediyor ne yapmam gerek?Bi daha wp kullanamayacak mıyım?

  5. Merhaba yaklaşık bir haftadır doğrulama kodu anlamıyorum sürekli olarak beklememi söylüyor whatsap. Çok fazla denediniz diyor ve saatlerce bekleniyor sonunda operatörümü arayıp numarayı değiştirdik fakat sim kart hala aynı numaranm değişti sadece ve tekrar yeni numara ile whatsap kurmaya çalıştım ne tuhaftır ki yeni numaraya da gelmiyor yine 8 saat beklememi söyledi nasıl halledicem bunu

  6. GSM Operatörünüzden bu tarz mesajların gelmesi için izin verilip verilmediğini sorabilirsiniz. Ayrıca Ccleaner ile telefona temizleme işlemi yapınız.

  7. Operatörüm ile görüştüm herhangi bir problem yok hatta sim kartımı ve numaranı değiştirdim yeni numara ile kod almaya çalıştım yine aynı şey sekiz saat bekleyin diyor o dediğiniz uygulamayı da indirdim bir işe yaramadi

  8. Büşra hanım bizde de bu sorun olmuştu. Dediğimiz uygulama ile sorun çözülmüştü. Size yaramadığı için en güzel çare telefonuzun yedeğini alıp fabrika ayarlarına döndürünüz.

    Aklıma birşey geldi Büşra hanım, telefonunuzun markasını bilmiyorum ve tam tarif edemeyeceğim ama formattan önce telefonda Ayarlar bölümünde Whatsapp uygulamasını bulup ön belleği temizleyin yapınız. Bu yapıp sonucunu haber verir misiniz?

  9. 🙂 telefoncuya gittim telefona format atıldı hatta telefoncu kendi sim kartını benim tele taktı kendi numarası ile whatsap kurmaya çalıştı ve telefonumda onun hattı varken mesaj geldi kodu alabildik. Ne hikmetse benim hattıma göndermiyor ya yani sim kartı ve numarami da yeniledim whatsapa kaç defa mail yazdım. Bu uygulamayı indirdim tarama yaptım başka da nasıl kullanılıyor o uygulama bilmiyorum yani denedim herşeyi artık diyorum ki whatsap beni mi blogladı ne yaptı

  10. WhatsApp’ın kişisel banlama gibi durumu yok. Ön belleği temizleme yaptığınızda da artık sorun devam ediyorsa SIM kart değiştirmekten başka çare yok gibi duruyor.

  11. Ama sim kartımı da değiştirdim numaramı da. Aynı operatörü kullanıyorum sadece numara değişikliği ve sim kart degisikligi yaptım aynı operatorde olduğum için böyle birşey olmuş olamaz herhalde on bellekleri falan da temizledim inanın her yöntemi denedim

  12. Peki büşra hanım SIM kartınızı başka bir telefona taktığınızda doğrulama kodu geliyor mu?

  13. Hayır gelmiyor telefoncuda denedik onu da yine süre veriyor bekleyin diyor arama gelmesini deniyorum arama da gelmiyor. Turkcell’i arıyorum WhatsApp özel bir uygulama olduğu için buradan bir işlem yapamıyoruz diyorlar

  14. Merhaba, aynı sorun bende de var şuan. Büşra hanım bir çözüm bulabildiniz mi?

  15. Ben sorunu cozdum. 10 gundur denemedigim kalmamisti ancak cok basitmis cozumu. Ben android kullaniyorum. Oncelikle whatsapp uygulama izinlerinin hepsini actim. Sonra google play ayarlarinda SMS izni kapaliymis onu actim. Hesabim dogrulandi ve giris yaptim. Umarim sizin de isinize yarar.

  16. Vacapa kod gelmir nömreni yaziram vaxt verir ancaq kuataranan sora gelmir

  17. Salam.Bende mesaj gelmesi için 12 saat bekle diyor. Banada wp şiçdi çook lazım. Bunu yapdıkdan sonra beklemeye ihtiyaç varmı?. Lütfen cbb yazın.

  18. Abi WhatsApp onay kodum gelmiyor 12 saat sonra diyor yardımcı olursanız memnun olurum

  19. İşlemleri yaptım ama yinede gelmiyor, – 1 saniye sonra tekrar deneyin diyor, uygulamayı kaldırdım 2 gün sonra tekrar yükledim yine aynı, yardımcı olursanız sevinirim, kafayı yedim

  20. Arkadaşlar ben ücretsiz olarak whatsapp hesabı açabiliyorum bana ulaşmak isteyen **** instagram hesabımdan bana ulaşabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu