Bilim ve Teknoloji

VCF ile Rehber Yedekleme ve iPhone – Android Rehber Aktarma

Telefon kullanıcılarının en çok korktukları şeylerden birisi de telefon rehberlerinin silinmesidir.

Herhangi bir nedenle ki genelde telefon değişikliklerinde sıklıkla karşılaşılabilir durumdur ve telefon rehberiniz silinebilir. Ama bu durumla karşılaşmamak için, kullanıcılar olarak alabileceğimiz önlemlerde var.

Rehber yedekleme, aslında sıklıkla ya da otomatik olarak yapılması gereken bir işlemdir. Birçok marka kendi arayüzlerin de bir rehber yedekleme servisi hizmeti de sunarlar, ayrıca mobil operatörler de aynı şekilde “Rehber yedekleme” servisi sunmaktadırlar.

Aslında rehber yedeklemede, en kolay ve en basit ve en etkili yöntem E-posta hesabına yedeklemektir, burada bir yedek almak içinde ortak kullanılan  bir format olan VCF formatı devreye girmektedir.

VCF Formatı Nedir?

Vcf Elektronik bir kartvizittir. Bir çoğunuz vCard tanımını duymuştur, bu dosya aslında VCF uzantılı  bir dosyadır.

VCF’nin en güzel özelliği de iPhone ve Android arasında rehber ve kişilerin bilgilerinin transfer edilmesinde, yedeklenmesinde ve aktarılmasında kullanılmasıdır.

Vcf nedir, ne işe yarar?

vCard elektronik kartvizit mobil cihazlarda ve telefonlarında İos ve Android işletim sistemlerinde kullanıldığı gibi, bilgisayarda Outlook gibi masaüstü mail uygulamalarında da kullanılır. *.vcf uzantılı bir dosyasındaki rehber kayıtları, Outlook, Thunderbird ve Windows kişiler gibi masaüstü uygulamalarında da kullanılabilirsiniz.

Ayrıca Outlook, Hotmail, Gmail mail servis sağlayıcılarında da *.vcf uzantısı ile kaydedebilir, diğer servislere aktarabilir ve yedekleyebilirsiniz.

vCard’ın en güzel özelliklerinden birisi de sadece telefon numarası değil, bunun dışında logo, resim ve ses doayalarınıda desteklemesidir.

Bir vCArd dosyası içinde kişi adları, telefon numaraları vars Web sayfası gibi bilgileri de bulabilirsiniz.

Vcf Dosyası İle Rehber Aktarımı

iPhone rehber yedeğinizi vcf uzantılı olarak kaydederek, telefonunuza yedekleyin ve ardından  Android telefona yükleyin ve rehberinizi taşımış olursunuz. Ya da bilgisayara yedekleyin, ya da Gmail hesabınıza ekleyerek muhafaza edin.

Vcf Dosyasını Bilgisayarda Açmak ve Kaydetmek

Vcf uzantılı dosyanızı, bilgisayarda ise, Outlook veya Thunderbird gibi masaüstü mail programlarında da kullanabilirsiniz.

Ancak Outlook VCF uzantısında toplu olarak ekleme yapmanıza izin vermez, burada kayıtları tek tek girmek zorunda kalacağınızdan mantıklı değildir.

Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu