TikTok kalıcı hesap silme?

Sanal ortamın giderek yaygınlaşması ve insanların sosyal medya mecralarına oldukça fazla ilgi göstermesi ile birlikte birçok farklı sosyal medya platformu hizmete girdi.

Bunlardan bir tanesi de . Sizlerde üyesi iseniz ve herhangi bir sebep nedeni ile hesabınızı silmek istiyorsanız, yazımızı dikkatlice okumanız ve uygulamanız yeterli olacaktır.

TİKTOK HESAP SİLME

Tiktok mühendisleri sosyal medya platformuna üye olan kullanıcıları kaybetmek istemediği için, TikTok hesap silme işlemini biraz gizlemiştir. Sizlere anlatacağımız yolları takip ederek sizlerde TikTok hesabınızı silebilirsiniz.

* Telefonunuzdan ilk önce TikTok uygulamasına girerek kendi profilinize gelin.

* Sağ üstte bulunan … (3nokta) tıklayarak açılan sekmeden gizlilik ayarları bölümüne tıklayın.

* Silik bir yazı ile hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz? Butonuna tıklayınız.

* Bu işlem sırasında telefonunuza onay kodu ekranı gelecektir. İşlemin stabil devam etmesi için doğru bilgileri girerek teyit edin.

* Burada dikkat etmeniz gereken nokta TikTok uygulamasına kayıt olma sırasında herhangi bir telefon numarası girilmemiş ise TikTok hesabınızı silmeniz mümkün olmayacaktır. Numaranız yok ise telaş etmenize gerek yoktur. Hesap bilgilerinizden bir telefon numarası ekleyerek aynı işlemleri tekrarlayabilirsiniz.

* Onay ekranında kodu gönder dendikten sonra telefonumuza sms yolu ile gelen kodu istenilen yere girerek “devam” butonuna tıklıyoruz.

* Bundan sonra ki işlemlerde TikTok uygulaması Türkçe değil İngilizce olarak devam ediyor.

İngilizce alanın kısaca çevirisi;

1. Madde; hesabınızı sildiğiniz taktirde tekrar aynı hesap ile uygulamaya giriş yapılamaz.

2. Madde; hesap profilinde bulunan videolara erişim sağlanamaz.

3. Madde; eğer TikTok uygulaması üzerinden herhangi bir ürün satın alındı ise geri ödeme talep edilemez.

4. Uygulama üzerinde ki sohbet geçmişinizin daha sonra görüntülenebileceğini kayıt ediyor.

Bu maddeleri kabul ettikten sonra TikTok hesabı silme işleminde son aşamaya gelinmiş olunuyor. Ekrana bir popup mesaj gelerek sizden hesap silme işleminin onaylanmasını istiyor. Sizlerde ekranda yer alan Confirmation sayfasında delete Account butonuna basarak işlemi onaylıyorsunuz.

Bundan sonra hesabınız 30 günlük silinme işlemine giriyor. Bu 30 günlük süre içerisinde hesabınıza girerek silinme işlemini durdurma hakkına sahipsiniz. Hesaba girmediğiniz taktirde 30. Günün sonunda TikTok size bir mail atarak hesabınızın silindiğini duyuracaktır.

Bilim ve Teknoloji Haberlerini yakından takip ediyorum. Ayrıca gelen her sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

Cevap yazin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir